BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükşehir Belediyesi’nde yapılandırma mesaisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde vergi borcu yapılandırma mesaisi devam ediyor

Abone ol

Gelir ve İlan ve Reklam Şube Müdürlüğü çalışanları yapılandırma için başvuruda bulunanların iş ve işlemlerini kısa sürede bitirirken, vatandaşa çay, kahve ve pasta ikramında bulunuyor. Borçlarını yapılandırmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, verilen hizmetten de son derece mutlu olduklarını belirtiyor. Gelir ve İlan ve Reklam Şube Müdürlüğü 31 Temmuz akşamı son başvuruyu alana kadar çalışmaya devam edecek. 

İdari para cezası dışındaki tüm borçların yapılandırmasına imkân sunan vergi barışından yararlanmak isteyen vatandaşlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gelir ve İlan ve Reklam Şube Müdürlüğü’ne başvuruyor. 31 Temmuz tarihinde sona erecek yapılandırma kapsamında vatandaşın yoğun bir başvurusu olduğunu söyleyen Gelir ve İlan ve Reklam Şube Müdürü Fuat Pınar, “İdari para cezaları dışında kalan tüm vergi, harç ve kira borçlarının tümü dahil ilan, reklam, rüsum hal kiraları, katı atık bedelleri bu yapılandırma kapsamında yer alıyor. Biz kanunun çıkmış olduğu tarihten bugüne kadar bütün vatandaşlarımıza, mükelleflerimize ulaşmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. El ilanları bastırdık. Afişler astırdık. Bilboardlarda reklamımızı yaptık. Bütün odalara kendi üyelerine mesajla bilgilendirmesi amacıyla görüşmeler yaptık ve bunda da başarılı olduk. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için akşam saat 22.00’ye kadar da hizmet veriyoruz. Her vatandaşımıza çay, pasta ikram ediyoruz” dedi. 

31 Temmuzun yapılandırma için son gün olduğunu hatırlatan Pınar, “Biz son gün, son dakika son saniyeye kadar buradayız. Gelen hiç kimseyi geri çevirmeyeceğiz. En son beyanı alana kadar da hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.  

Vatandaş verilen hizmetten son derece memnun

İşlemlerin kısa sürede bitmesi de vatandaşı son derece memnun ediyor. Yapılandırmadan yararlanan esnaf Bekir Kayaaltı duyduğu memnuniyeti “Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekten teşekkür ediyorum. 3-4 seferdir geliyoruz misafirperverlikleriyle, yardımseverlikleriyle ayrıca gönlümüzde yer kurdular. İşlemlerimizi çok kısa sürede yapıyorlar. Çayımızı,  kahvemizi de ikram ediyorlar. Misafirperverlikleri de harika” sözleriyle dile getirdi.

Personele teşekkür

Neval Gerçek isimli vatandaş ise “Ben yapılandırmayı iyi buluyorum. Tabi ki borcu varsa bir insanın kolaylık göstermek çok güzel bir şey. Bu serviste hizmet çok güzel. Çok yardımcı oldular ve bütün kolaylıkları gösterdiler” diyerek Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti.  

Ekonomiye katkı

Yapılandırmanın hem ekonomiye hem de ticarete önemli bir katkısı olacağını söyleyen Hasan Demirkıran ise “Ödeyemediğimiz borçlarımız vardı. Yararlanmak için geldik. Çok sağ olsunlar ikramları da, servisleri de çok güzel. Hizmetimizi de tam olarak alıyoruz. Bu bizim için de çok güzel bir fırsat oldu. Bundan yararlanıp ekonomimizi de kendi ticaretimizi de düzene sokacağız. Bundan dolayı da hem belediyemize hem de bu imkanı sunanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.