BIST 9.699
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.432,89
HABER /  GÜNCEL

Büyükerşenden açlık grevi ziyareti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı işten çıkarılıp açlık grevi yapan sendikacıları ziyaret etti

Abone ol Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı DSP'li Yılmaz Büyükerşen, işten çıkarılmaları protesto etmek amacıyla dün 3 günlük açlık grevi başlatan 3 sendika şube başkanını ziyaret etti. Büyükerşen, AKP hükümetini eleştirdi.

Taşbaşı Kültür Merkezi'nde 3 günlük açlık grevi başlatan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bölge Temsilcisi ve Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Başkanı Bayram Kavak, DİSK'e bağlı Kristal- İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Ayer ile Kamu Emekçileri Sendikası'na (KESK) bağlı Eğitim- Sen Şube Başkanı Süleyman Solak, ziyaretçi akınına uğruyor. Sendika şube başkanlarını bugün ilk olarak CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez ile CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ziyaret etti. CHP'lilerin ayrılmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Taşbaşı Kültür Merkezi'ne gelerek sendika başkanları ile görüştü.

Küresel krizin tüm ülkelerin ekonomilerini sarstığını belirten Yılmaz Büyükerşen, 3 sendika başkanın eski yılı geride bırakıp yeni yıla açlık grevinde girmelerinin üzücü bir durum olduğunu söyleyerek, “Üzücü ama kusur ve kabahat seslerini duyurabilmek için açlık grevine başvurmaktan başka bir çare bulamayan işçilerimiz ve sendikalarımızın değildir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı küresel krizi hafife almakla suçlayan Büyükerşen, işsiz sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Yılmaz Büyükerşen şöyle konuştu:
“Krizi baştan beri ciddiye almamak, hafife almak, ‘Kriz bizim için fırsattır, kriz teğet geçecektir, kriz bizi fazla etkilemeyecek, psikolojiktir’ demekle ekonomik krizle mücadele edilmez. Bütün ülkeler tedbirlerini daha kriz kendisini gösterdiği anda almaya başladı. Biz hala laflarla kamuoyunu oyalıyoruz. Ekonomi lafla oyalanmayı beklemez. Son günlerde şehrin ana caddelerinde büyük mağazaların kapandığı, dükkanların boşaldığı, esnafın büyük sıkıntı içerisinde olduğunu somut olarak görüyoruz. Her gün işten çıkartılanların belediyeye gelerek iş isteyenlere ben de maliye bakanının ’devlet kapısı iş kapısı değildir, herkes kendi başının çaresine baksın’ dediği gazete kupürü gösteriyorum. Kapıma iş için gelenleri görünce çok üzülüyorum. 2009 yılının Türkiye’yi idare edenler ve Türkiye’de siyaset yapanların akıllarını başlarına alıp, yeni ufuklara doğru ve yeni arayışlar içinde olmalarını diliyorum.”