BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  POLİTİKA

Büyükerşen resmen istifa etti!

DSP tarafından istifası istenen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen resmi istifa dilekçesini bugün parti yetkililerine verdi.

Abone ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Merkezi tarafından istifası istenen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, istifa dilekçesini bugün DSP İl Başkanı Nihat Çuhadar'a verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, makamında Başkan yardımcısı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Gürcüoğlu, DSP İl Başkanı Nihat Çuhadar, DSP'li Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Meclis üyeleriyle toplantı yaptı. Basına kapalı toplantıda durum değerlendirmesi yapan Büyükerşen, istifa dilekçesini genel merkeze iletmesi için DSP İl Başkanı Nihat Çuhadar'a verdi.

HOCAMIZLA BİRLİKTE GELDİK, HALA BİRLİKTEYİZ

Toplantı sonrası açıklama yapan DSP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Meclis üyelerinin de istifalarını verdiklerini belirterek, Yılmaz Büyükerşen'in istifa dilekçesi ile birlikte tüm istifa dilekçelerini genel merkeze elden kendisinin götüreceğini söyledi. Kendilerinin Yılmaz Büyükerşen ile geldiklerini ve onunla birlikte hareket edeceklerini ifade eden Çuhadar, şunları kaydetti:

"Hocam yurt dışında bulunduğu sırada genel merkez tarafından istifası istendiği zaman belediye meclis üyesi arkadaşlarımız da istifa dilekçelerini hazırlayıp, vermişler. Tepebaşı İlçe Başkanlığı'na Tepebaşı Meclis üyeleri, Odunpazarı İlçe Başkanlığı'na ise Odunpazarı Meclis üyeleri istifa dilekçelerini verdiler. Yılmaz Büyükerşen'de istifa dilekçesini bana verdi. Odunpazarı ve Tepebaşı İlçeleri'ndeki istifa dilekçelerinin onay kararları da bana gelecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'in istifa dilekçesi ile birlikte genel merkeze elden kendim götüreceğim. Odunpazarı ve Tepebaşı'ndan başka bizim 7 tane daha ilçemiz var. 7 İlçe ile birlikte oturup, durum değerlendirmesi yapacağız. Bu durum değerlendirilmesi neticesinde biz her zaman şunu söylüyoruz; Her zaman ülkenin birlik ve beraberliğinden yanayız. Demokratik solcular olarak tek hedefimiz var o da AK Parti. Bu AK Parti'nin ülkeyi yönetmediğini iddia ediyoruz. Bu AK Parti'den kurtulabilmek için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek zorundayız. Zaten Büyükerşen'in istifa gerekçesinde bunlar var. Biz de aynı doğrultuda hareket edeceğimizi düşünüyorum. Biz hocamızla birlikte geldik, birlikteyiz. Buradaki örgütün düşüncelerini genel merkeze de ileteceğiz. İnşallah genel merkezde birlik ve beraberlik içinde hareket etme doğrultusunda bir karar alır diye düşünüyorum."