BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,72
ALTIN 2.491,95
HABER /  SEÇİM

Büyükerşen Cumhurbaşkanlığı için ne dedi?

CHP'nin sürpriz Cumhurbaşkanı adayı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den ilk değerlendirme geldi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanı adayımız kim olsun?” diye sorduğu il başkanlarının işaret ettiği Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'denilk yorum geldi.

Büyükerşen, “Böyle onurlu bir görev söz konusu olduğunda aklına benim ismim gelen herkese teşekkür ederim. Ama galiba yine yanlış yerden başladık” dedi.

Hürriyet sinin haberine göre Büyükerşen, “Kimin aday olacağını tartışmaya başlamadan önce ‘Nasıl bir cumhurbaşkanı lazım? Türkiye’nin cumhurbaşkanı nasıl olmalı?’ Bunları tartışmak daha akıllıca olurdu. Bu tartışmalar Türkiye’ye daha iyi gelirdi” diye konuştu.

CHP’nin olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin yorum yapmaktan kaçınan Büyükerşen, “Dövüşmeye değil ortak bir zemin bulmaya ihtiyacımız var. İsimler üzerinde tartışınca zaten memleketi çok yormuş olan kutuplaşma yangınına odun taşıyoruz” demekle yetindi.

HERKESTEN OY ALAN BİR İSİM

4’üncü kez Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen eski anadolu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 1999-2014 yılları arasında girdiği tüm seçimlerden daha fazla oy alarak çıktı. Büyükerşen, 2011 seçimlerinde yüzde 44 oy alan Ak Parti’yi 2014 seçimlerinde yüzde 39’da tutmayı başardı. CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre, Büyükerşen “Tüm partilerden oy alabilecek bir isim” olduğu gerekçesiyle adaylığa ikna edilecek. Eskişehir özelinde sağladığı oy başarısını Türkiye’ye genelleyebileceği öngörülen Büyükerşen’in eğitim alanındaki çalışmalarıyla Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde de tanınması bir diğer avantaj olarak değerlendiriliyor. Büyükerşen, aday gösterilip kazanamaması halinde Cumhurbaşkanlığı Yasası’nın 11’inci maddesince belediye başkanlığı görevine dönebilecek.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ NE ZAMAN?

 CUMHURBAŞKANINI KİM SEÇECEK? CUMHURBAŞKANI SEÇİM KANUNU

CUMHURBAŞKANI SEÇİLMEK İÇİN KAÇ OY GEREKLİ? SALT ÇOĞUNLUK NEDİR?