BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.436,14
HABER /  GÜNCEL

Büyükelçiye suikastten sadece 1 dakika önce... Detaya dikkat!

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikastı yaşayanlardan biri de Hürriyet muhabiri Haşim Kılıç'tı. Kılıç salondaki panik anını ve olayın detaylarını anlattı.

Abone ol

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan hain saldırının ardından yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.Dün saldırısının olduğu salında bulunanlardan biri ise Hürriyet muhabiri Haşim Kılıç'tı. Kılıç dehşet anlarına şahit oldu ve ilginç detayları anlattı.

KORUMASI GİBİYDİ

“Rusya Büyükelçiliği’nin düzenlediği Rusya’yı konu alan fotoğraf sergisinin açılışındaydık. Serginin başlama saati 18.30’du. Açılış saatinden Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne geldim. Sanat merkezinin 2. katındaki salona davetliler gelmeye başladılar. Büyükelçi Karlov yaklaşık olarak 18.30’da basın sorumlusu ve tercümanıyla birlikte sergi alanına geldi.


O sırada Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadirov’un da aralarında bulunduğu grupla ayaküstü sohbet etti. Açılış konuşmaları başladı, 3. ve son konuşmacı olarak kürsüye Büyükelçi Karlov geldi. Salonda Büyükelçi’nin 4 metre kadar uzağında konuşmasını takip ediyordum.
Bir anda koruması olduğunu düşündüğümüz uzun boylu siyah takım elbiseli şahıs belindeki tabancasını çıkararak, önce havaya bir kaç el ateş etti. Saldırgan silahını bir metre ilerisindeki Büyükelçi’ye doğrultarak bir kaç el daha ateş etti.