BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  DÜNYA

Büyükelçi Ricciardone dönerci oldu!

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, eşi Marie ile geldiği Erzurum'da döner kesti!

Abone ol

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, eşi Marie ile geldiği Erzurum'da Özel Bilkent Laboturavar Lisesi'ni ziyaret etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye'deki seçimleri önemsediklerini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye'deki seçimleri önemsediklerini belirterek, "Seçimler Türkiye'nin demokrasi olarak ne kadar gelişmiş olduğunu gösteriyor " dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, eşi Marie ile geldiği Erzurum'da Özel Bilkent Laboturavar Lisesi'ni ziyaret etti. Büyükelçi burada öğrencilerle İngilizce sohbet etti. Büyükelçi Ricciardone, 12 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimleri değerlendirerek, seçimlerin Türkiye'nin ileri demokrasi ve sivil anayasanın hazırlanmasında önemli bir aşama olacağını kaydetti. ABD'li Büyükelçi Ricciardone, "Ben düşünüyorum ki Seçimler Türkiye'nin demokrasi olarak ne kadar çok gelişmiş olduğunu gösteriyor. Başka bir işaret yani ve demokrasi olarak daha da gelişeceğinizi bekliyorum. Ondan sonra anayasa konusunda çok çalışacaksınız ve sonuç sizler için, dünya için ve bölge için çok olumlu olacaktır" dedi.

"PKK BİZİM KARA LİSTEMİZDE KALACAK"

Büyükelçi Ricciardone, Amerika Birleşik Devletleri olarak terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını da söyledi. Büyükelçi Ricciardone, Seçim sürecinde Türkiye'de tırmanış gösteren terör olaylarıyla ilgili olarak da, "Bu konu yani seçimlerin olup olmadığı başka bir şey. Bu konu tabii hepimiz için gayet önemli bir şey. Biz Türkiye ile beraber çalışıyoruz, yanınızda kalıyoruz, mutlaka yanınızda duruyoruz. Yüzde 100 şüphesiz sizinle beraber çalışıyoruz PKK'ya karşı ve herhangi bir terörist grubuna karşı. PKK bizim kara listemizde oldu ve kalacak. Şüphesiz beraber çalışıyoruz, müttefikiz" diye konuştu.

"DİNAMİK VE HEYECANLI BİR ÜLKESİNİZ"

Büyükelçi Francis Ricciardone, Bilkent öğrencileri ile İngilizce yaptığı sohbetten mutlu kaldığını da dile getirerek, genç Türklerle görüşmenin kendisi için faydalı olduğunu kaydetti. Ricciardone, öğrencilerin mükemmel ve derin sorular yönelttiğine işaret ederek, "Türkiye'nin heyecanlı, dinamik ülke olduğunu yeniden gördüm. Gençler geleceğe güvenli bakıyorlar. Onlardan ilham aldım. Benim için sohbet eğlenceli ve ilginç geçti" diye konuştu.