BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.476,03
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Büyükanne maaşına rekor başvuru sayı inanılmaz ama...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, büyükannelere maaş düzenlemesine yapılan başvuru sayısının 105 bin olduğunu açıkladı. Ancak maaş alabileceklerin sayısı yalnızca 27 bin.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV canlı yayınında çalışma hayatına ilişkin sorulara yanıt verdi. Müezzinoğlu, hükümetin son dönemde en çok konuşulan projesi olan büyükanne maaşına başvuru sayısının 105 olduğunu söyledi. Ancak başvurulardan yalnızca 27 bin 30'u maaş alma hakkı için istenen şartlara sahip çıktı. 

İŞSİZLİK RAKAMLARINDAKİ YÜKSELİŞ

Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamalarının detayları şöyle:

"İşsizlikteki artışın sebebi zor bir 2016. Terör eylemleine karşı yoğun mücadele, Rusya ile kriz ve bu krizin turizme getirdiği olumsuzluklar, 15 Temmuz darbe girişimi.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI'NDA YENİ DÖNEM

Kapsam dışında olan vatandaşlarımız gelir testine tabii idiler. Yaklaşık 7 milyon vatandaşımıza diyoruz ki gelir testine gitmene gerek yok. Bu ay yasalaştıracağız. Aylık 53 lira ödedikleri takdirde GSS kapsamına girecekler. Emeklilikte yaşa takılanlar sağlık hizmeti alamıyorlardı onlar da bu 53 lirayı ödeyerek GSS kapsamına girecekler. 

BÜYÜKANNEYE TORUN MAAŞI 

Yoğun talep var. Yaklaşık 105 bin başvuru var 27 bin 30'u bizim şartlarımıza uygun. Dünyaya örnek bir proje olsun istiyoruz.

EMEKLİYE PROMOSYON ÖDEMELERİ 

Emeklilerimiz ödeme için PTT'yi tercih edebilir.

KAMUDA FETÖ İHRAÇLARI

19 bin 175 kişi görevlerine iade edildi. İhraç edilenlerin emeklilik hakları ödeniyor. Emeklilik maaşının kesilmesi yargıyla olur.