BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  GÜNCEL

Büyükada'daki gözaltılarda 6 tutuklama

BÜYÜKADA'da gözaltına alınan 2'si yabancı uyruklu 10 şüpheliden 6’sı, "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan tutuklandı.

Abone ol

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Büyükada'da gözaltına alınan 2'si yabancı uyruklu 10 şüpheliden 6’sı, "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 5 Temmuz'da Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Büyükada'da gözaltına alınan ve daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen, biri Alman ve biri İsveç uyruklu, 10 şüphelinin savcılık işlemleri sona erdi.

Savcılık sorguları tamamlanan 10 şüpheli, "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Sorgularının ardından şüphelilerden Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, Günal Kurşun, Özlem Dalkıran, Veli Acu, Ali Garavi ile Peter Steudtner tutuklanarak cezaevine gönderildi. Nalan Erkem, Şeyhmus Özbekli, Nejat Taştan, İlknur Üstün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

10 şüphelinin isimleri ve görevleri şöyle:

İdil Eser (Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü),

İlknur Üstün (Kadın Koalisyonu),

Nalan Erkem (Helsinki Yurttaşlık Derneği),

Özlem Dalkıran (Helsinki Yurttaşlık Derneği),

Günal Kurşun (İnsan Hakları Gündemi Derneği),

Veli Acu (İnsan Hakları Gündemi Derneği),

Nejat Taştan (Eşit Haklar İzleme Derneği),

Şeyhmus Özbekli (Hak İnisiyatifi),

Ali Garawi (İsveç vatandaşı insan hakları eğitimcisi),

Peter Steudtner (Almanya vatandaşı insan hakları eğitimcisi)