BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,93
HABER /  GÜNCEL

Büyük Zafer Azerbaycan’da da kutlandı

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenledi. <br/>Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun ve Silahlı Kuv...

Abone ol

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenledi.
Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun ve Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, 30 Ağustos Zaferi’nin 92. yıl dönümünde büyükelçilik ikametgahında resepsiyon verdi. İki ülkenin Milli Marşları okunarak başlayan resmi kabule Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasnov, Azerbaycanlı milletvekilleri ve diplomatların yanı sıra çok sayıda Türk ve Azerbaycanlı davetli katıldı.
Resepsiyonun açılışında konuşma yapan Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, "Her yıl Zafer Bayramı olarak andığımız 30 Ağustos günü ’Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla var oluş mücadelesinin dönüm noktasına erişmiştir. O dönüm noktası olması sebebiyle de her yıl gururla andığımız bir gündür” ifadelerini kullandı.
Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Alper Coşkun, "Bu önemli günü Azerbaycan’da kutluyor olmanın mutluluğunu ve gururunu hissediyoruz. Türkiye’mizin, Azerbaycan’ımızın ve Türk dünyasının bütün şehitlerini rahmet ve minnetle anıyoruz. Ulu önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını büyük bir minnetle anıyoruz. Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini bugün bu noktaya getirmekte onun vizyonu kadar sonsuz katkısı olan merhum milli lider Haydar Aliyev’i ve onun vizyonunu da minnetle andığımız bir gün oluyor bugün” diye konuştu.
(İHA)