BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42

Büyük telefon sevenlere özel uygulamalar

Büyük telefon sevenlere özel uygulamalar

Ekranlar büyüdükçe bazı durumlarda konfor sağlarken bazı durumlarda ise tam anlamıyla bir çileye dönüşebiliyor.

Büyük telefon sevenlere özel uygulamalar

Büyük ekranlı telefonları tek elle kullanmakta zorluk çekenler için Google Play Store’da yer alan ve telefonu tek elle kullanmanızı kolaylaştıracak en iyi 3 uygulamayı sizler için bir araya getirdik

Daha büyük ekranlar her zaman daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmuyor. Ekranlar büyüdükçe bazı durumlarda konfor sağlarken bazı durumlarda ise tam anlamıyla bir çileye dönüşebiliyor. Ekran boyutu olarak 5 inç’ten büyük telefonları kullanmak için tek el yeterli oluyor ve bazı durumlarda telefonu tek elimizle kullanmak zorunda kalabiliyoruz. Böyle durumlarda imdadınıza koşabilecek bazı uygulamalar var.

Büyük telefon sevenlere özel uygulamalar

Omni Swipe uygulaması eskiden Lazy Swipe olarak Google Play Store’de yer alıyordu. Dolayısıyla iki isimle de aradığınızda uygulama marketinde bulabiliyorsunuz. Yeni adıyla Omni Swipe, telefonunuzun sağ alt, sol alt veya alt orta kısmından bir menü açarak o menüyü istediğiniz gibi özelleştirmenizi sağlıyor. Söz konusu bu menüye en çok kullandığınız uygulamaları, en sık irtibat kurduğunuz kişileri ve Wi-fi, Bluetooth, Hücresel veri gibi kısayolları yerleştirip, tek elle kontrol edebiliyorsunuz.

Büyük telefon sevenlere özel uygulamalar

All in one Gestures, yine bazı markalarda gördüğümüz jestlerle kısayol ekleme özelliğini Android işletim sistemli her akıllı telefona kazandırabilen bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Tamamen ücretsiz olan uygulama, sağdan, soldan, yukarıdan ve aşağıdan yapılan kaydırma hareketlerine farklı özellikler ekleyebiliyor. Örnek vermek gerekirse, ana ekrana dönüş butonuna ulaşmanız zorsa, aşağıdan yukarıya bir kaydırma hareketiyle ana ekrana dönebilir, soldan sağa kaydırma hareketiyle arkaplanda çalışan uygulamaları görebilir, sağdan sola kaydırma hareketiyle geri gelebilirsiniz. Tüm bu hareket ve jestleri uygulamanın içerisinden ayarlamak mümkün.

Büyük telefon sevenlere özel uygulamalar

Nova Launcher Prime aslında bir arayüz uygulaması. Google Play Store’da çok sayıda yer alan arayüz uygulamaları arasında en eski ve en stabil arayüzlerden bir tanesi. Android’in kendi içinde olmayan ve üreticilerin sunmadığı onlarca farklı özelliğe tek bir uygulamayla sahip olabiliyorsunuz. Özelliklerden birkaçı da telefonunuzu tek elle kullanmak üzere geliştirilmiş. Tek tıklama, çoklu tıklama, parmaklarla yaklaştırma ve uzaklaştırma gibi hareketlerle farklı uygulamaların açılmasını sağlayabiliyorsunuz. Örneğin ana ekranda iki parmağınızla yaklaştırma hareketi yapınca WhatsApp uygulamasının açılmasını sağlayabilirsunuz. Nova Launcher Prime, ücretli bir uygulama ve Türkiye fiyatı 13 TL olarak belirlenmiş.