BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.433,71
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Büyük Birlik'ten Pakistan'a 3 köy

Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından geçtiğimiz yıl Pakistan'daki sel felaketinin ardından yaptırılan evler teslim edildi

Abone ol

Pakistan'da, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından yaptırılan 'Mehmet Akif Ersoy ve Aliya İzzet Begoviç Köyü'nde yapılan evler teslim edildi.

Pakistan'dan dönen BBP Bursa milletvekili adayı Ekrem Alfatlı, İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen programda Pakistan'da yaşanan son durumları aktardı. BBP'nin, mazlumdan yana bir parti anlayışı ile hareket ettiğini söyleyen Alfatlı, tarihinin en büyük felaketini yaşayan Pakistan'a dost eli uzattıklarını belirtti. Alfatlı, bunun, diğer siyasi partilere de örnek olmasını dilerken, selin ardından Pakistan'da milyonlarca kişinin çadırlarda yaşadığına dikkat çekti.
Alfatlı, "Biz başlattığımız kampanya ile 20 konutluk, 5 köy projesini hayata geçirdik. BBP olarak el uzattığımız Pakistan'da, daha önce merhum Muhsin Yazıcıoğlu adına yaptırılan evleri ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. Son olarak 'Mehmet Akif Ersoy' ve 'Aliya İzzet Begoviç' köylerinde yapılan evlerimizin anahtarlarını ihtiyaç sahiplerine verdik. Bir diğer aşamamızda ise 'Hoca Ahmet Yesevi' ve 'Şeyh Şamil' köylerinin teslimatını yapmayı hedefliyoruz." dedi.

"PAKİSTAN'A EL UZATAN TEK PARTİ BBP"

Türkiye ve dünyada Pakistan'a yardım eden tek siyasi parti olduklarına dikkat çeken Alfatlı, devletten tek kuruş yardım almadan millet adına siyaset yapan BBP'den başka hiçbir siyasi partinin alanlarda olmadığını savundu.
Türk Milleti'nin Kızılay, okullar, İHH ve birçok vakıf ile dernek ve gönüllü teşekküllerinin Pakistan'da çalışmalar yaptıklarının altını çizen Alfatlı, siyasi partilerin milletvekili adaylarına seslenerek, "Milletvekili olmak ve seçim büroları için harcadığınız paranın onda biri ile Pakistan'da köy kurulabilir. Köy projelerine destek olmak isteyenler cep telefonlarından 'Birlik' yazıp 3072'ye mesaj atmaları kafi. Bu mesaj karşılığında Pakistan için 5 TL yardımda bulunmuş olacaklar." şeklinde konuştu.

"TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ"

Pakistan'da Türk-İslam Birliği oluşabileceğinin sinyallerini veren Alfatlı, şöyle konuştu: "Hayalimiz olan Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar kaynaşmış ve birleşmiş büyük Türk-İslam dünyasının oluşabileceğini gördük. Zalimlere el birliği ile karşı gelinebileceğini gördük. Dilde, fikirde ve işte bir ve beraber olunabileceğini gördük."

BBP Bursa İl Başkanı Selahattin Çelt de BBP'nin sadece Türkiye'de değil, dünyada da birlik ve beraberlik için çalıştığını söyledi. Gündeme dair konulara da değinen Çelt, 2011 seçimlerinin tüm insanlığa faydalı sonuçlar getirmesi temennisinde bulundu.