BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  GÜNCEL

Büyücülükle suçlanan Hintli kadına toplu tecavüz

Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde 6 erkeğin, büyücülük yaptığına inandıkları, aşiret mensubu bir kadına topluca tecavüz ettiği bildirildi.

Abone ol

Yeni Delhi'deki sokak tiyatrosunda kadınlara yönelik şiddetin ve tecavüzlerin durdurulması için gösteri yapan bir kadın hakları savunucusu

Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde 6 erkeğin, büyücülük yaptığına inandıkları, aşiret mensubu bir kadına topluca tecavüz ettiği bildirildi.

Shivpuri bölgesinde bir köyde Pazar günü meydana gelen olayda toplu tecavüze uğradığı belirtilen 35 yaşındaki kadının hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altına alındığı kaydedildi.

Kemrara köyünde meydana gelen olaya adları karışan ve aynı köydeki aşiretten olan 6 erkek gözaltına alındı.

Köydeki bazı kişiler, kimi çocukların hastalanıp bazılarının da ölmesi yüzünden söz konusu kadının büyücülük yaptığına inanıyordu.

Erkekleri kadına tecavüzü ve işkence yapması sırasında köyden kimsenin kadını kurtarmaya gitmediği öğrenildi. Polis yetkilieri köy halkının da olayla ilgili olarak sorguya çekildiğini bildirdi.

Hindistan basını bu son olayı Aralık 2012'de Yeni Delhi'de 23 yaşındaki öğrencinin otobüste toplu tecavüze uğramasıyla kıyaslıyor.

Söz konusu genç öğrenci daha sonra aldığı yaralar yüzünden ölmüş; kadına uygulanan eziyet dünya çapında öfkeli tepkilere yol açmıştı.

Bunun sonucunda Hindistan kadınlara karşı işlenen suçlarla ilgili yeni ve daha sıkı yasalar getirmişti.