BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,76
HABER /  MEDYA

Bütün liderler o cenazede beraber saf tutmalı

Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, hastanede yatan edebiyatçı Yaşar Kemal'i yazdı.

Abone ol

Sabah gazetesi yazar Rasim Ozan Kütahyalı, bugünkü köşesinde "Yaşar Kemal hepimizi birleştirmeli" diye yazdı.

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 19 gündür yoğun bakımda tedavi gören ünlü yazarın durumu ciddiyetini koruyor. 

Bugünkü köşesinde Yaşar Kemal'i yazan Kütahyalı, yazarın yakın bir zamanda ölebileceğine dikkat çekti. 

TÜRKİYE'Yİ BİRLEŞTİRMELİ

Ünla romancının ülkenin ortak değeri olduğunu belirten yazar, olası cenaze töreni için şimdiden liderlere ve kamuoyuna çağrıda bulunuyor:

"Yaşar Kemal'in cenazesi tüm Türkiye'yi birleştirmeli. 77 milyonu temsil eden her sosyal ve siyasal kesimin önderi orada olmalı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş o cenazede beraber saf tutmalı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de orada olmalı. Devletin diğer tepe birimleri de... Ben şahsen hem Cumhurbaşkanı hem Başbakan'ın o törende olacağına eminim. Yaşar Kemal'in en yakın dostlarından Livaneli'ye cenaze törenine siyasi kavgaların ve protestoların yansıyıp yansımayacağını da sordum. Asla böyle bir şeyin olacağına inanmadığını ve olmaması gerektiğini söyledi. Livaneli de Yaşar Kemal'in tüm Türkiye'yi birleştiren ortak bir değer olarak bu dünyadan uğurlanmasını isteyen bir tavırdaydı.
***

Umuyorum büyük edebiyatçımız tarihe geçen büyük bir törenle uğurlanır. Dünyaca ünlü romancımızı sağcı, solcu, laik, dindar, Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden bir ortak değerimiz olarak sahiplenmeyi başaracağımıza inanıyorum.