BIST 9.735
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.433,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bütün hükümetlerde görev alan tek bakan

AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, 62. Hükümet'te de Başbakan Yardımcılığı görevine devam edecek.

Abone ol

Ahmet Davutoğlu'nun 62. hükümet kabinesinde bir isim var ki o bugüne kadar ki tüm AK Parti hükümetlerinde yer alan tek isim oldu. Bu isim ayrılacağı dedikodusu çıktığı anda piyasaları dalgalandıran Ali Babacan...

Ekonomiden sorumlu olan Ali Babacan, AK Parti'nin iktidarda olduğu 2002'den bugüne bütün hükümetlerde görev alan tek bakan oldu.

Ekonomide elde edilen başarıda büyük katkısı olan Babacan, Türkiye'nin IMF'ye kredi borcunun sıfırlanması ve liradan 6 sıfır atılmasında önemli rol oynadı.

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilince Ali Babacan'ın yeni hükümetten ayrılacağı söylentileri çıktı. Abdullah Gül'e yakınlığı ile bilinen Babacan'ın gideceği söylentisi bile piyasaları sarsmaya yetti. Devreye Erdoğan ile birlikte Abdullah Gül de girdi ve Babacan kabinede kalmaya ikna edildi.

ali-babacan-ve-ahmet-davutoğlu.jpgAhmet Davutoğlu kalmaya ikna edilen Ali Babacan'ı kabineyi açıkladıktan sonra yanına alarak cuma namazına gitti.

ali-babacan.20140829160837.jpgEN GENÇ BAKANDI

47 yaşındaki Ali Babacan siyasete girdiğinde 34 yaşındaydı. Ankara doğumlu olan Ali Babacan, AK Parti kurucu üyesi olarak başladığı siyasi hayatında Ankara milletvekili seçildi. Babacan 58 ve 59. hükümetlerde 'Ekonomiden sorumlu' bakan olarak görev yaptı.

2005 yılında AB ile görüşmelere Başmüzakereci olarak atanan Ali Babacan, 60. hükümette de Dışişleri Bakanı olarak yer aldı. Kabinede yapılan değişiklikle yeniden asli alanına dönen Ali Babacan 61. hükümette ekonomiden sorumlu Başbakan yardımcısı olarak görev yaptı. Ali Babacan yeni hükümette de aynı görevi sürdürecek.

ALİ BABACAN'IN EĞİTİMİ NE?

Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi'ni ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitiren Ali Babacan, yüksek lisansını ABD'de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da işletme dalında tamamladı.

ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette de bir dönem çalışan Babacan, Ankara'da ticaretle uğraştı. Çok iyi derecede İngilizce bilen Babacan, evli ve 3 çocuk babası.