BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
HABER /  DÜNYA

'Bütün dünya bana karşı'

İsrail Başbakanı Netanyahu, seçime bir hafta kala yaptığı açıklamada tüm dünyanın kendisini devirmeye çalıştığını iddia etti

Abone ol

Ülkesinde aday olmaması için protesto gösterileri düzenlenen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dünyanın kendisini devirmek için uğraştığını iddia etti. İsrail Ordu Radyosu'nun yayınladığı habere göre Netanyahu, kendisini devirmek için "dünya çapında büyük bir gayret"in olduğunu ileri sürdü.

Netanyahu lideri olduğu sağcı Likud Partisinin üyeleriyle yaptığı görüşme sırasında, İsrail'de hükümetin değişmesi için faaliyet gösteren kuruluşlara yabancı fonlardan destek sağlandığını iddia etti.

DÜNYA ÇAPINDA BİR GAYRET VAR

İsrail'de siyasi partiler seçim kampanyası döneminde yabancı bağışçılardan bağış kabul edemiyor. Ancak bu tür bağışlar, sivil toplum kuruluşlarına yapılabiliyor. Netanyahu da yabancı ülkelerden finansal yardım aldığını ileri sürdüğü sivil toplum kuruluşlarının kendisinin başında bulunduğu Likud iktidarını devirmek için faaliyet yürüttüğünü iddia etti.

Netanyahu, "Bu çok sıkı bir yarış. Hiçbir şeyin garantisi yok, çünkü Likud hükümetini devirmek için dünya çapında büyük bir gayret var" dedi.

İsrail'de 17 Mart günü yapılacak genel seçimlerde Netanyahu'nun başında bulunduğu Likud Partisi ve merkez sol olan Siyanist Birliği'nin hemen hemen birbirine yakın oy alacağı tahmin ediliyor. Netanyahu'nun tek başına iktidarı kuramayacağına kesin gözüyle bakılırkne, en iyi ihtimalle kurulacak bir koalisyon hükümetinin büyük ortağı olabileceği ifade ediliyor.

Siyonist Birliği lideri İsaac Herzog İsrail Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Seçim yaklaştıkça Netanyahu daha çok sıkışıyor ve her yere bağırıyor" dedi.