BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bütçe görüşmelerinde yine kavga çıktı

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü Meclis Genel Kurulu’nda önceki iki günde olduğu gibi yine kavga çıktı. AK Parti ve CHP'li vekillerin kavgasında zaman zaman oldukça gergin anlar yaşandı.

Abone ol

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü Meclis Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan CHP Milletvekili Tanju Özcan’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 2004 yılında Yahudi Cesaret Madalyası verildiğini söylemesinin ardından oturumu yöneten AK Partili Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı bir değerlendirme yaptı.

Konuşmasında partilerin ortak imza attığı “Kudüs bildirisi!ni hatırlatan Bahçekapılı Özcan’ın sözlerini eleştirdi. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Bahçekapılı’nın oturumu tarafsız yönetmesi gerektiğini söyleyerek bir milletvekilinin sözlerini eleştiremeyeceğini belirtti ve “Haddini bil” dedi.

Bu söz üzerine tepki gösteren Bahçekapılı, “Otur yerine, nasıl yöneteceğimi ben bilirim. Sen haddini bil” diye çıkışınca. CHP’li Özel ile Bahçekapılı arasında uzun süren sert tartışma yaşandı. AK Parti sıralarından milletvekilleri Özel’in üzerine yürüyerek saldırmak istedi. CHP’li vekiller Özgür Özel’i etrafında etten duvar örerek korumaya çalışırken arbedeyi araya giren vekiller engellemeye çalıştı. Oturuma ara verildi.