BIST 9.713
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.429,40
HABER /  SAĞLIK

Burun estetiğinin başarısı nasıl ölçülür?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk başarılı bir burun estetiğinin nasıl olması gerektiğini anlattı.

Abone ol

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk başarılı bir burun estetiği için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. 

Öztürk, “Burun estetiğinin başarısı işlevsel açıdan sağlıklı, estetik açıdan ise doğal görünmesiyle ölçülür. Burun estetiği doğal görünüme sahip olmayan kemerli, eğri, asimetrik ve orantısız burunları olması gerektiği şekle sokmak için yapılmaktadır. Beraberinde burundaki şekil bozukluğunun neden olduğu nefes alma problemlerinin de ortadan kaldırılması hedeflenir" dedi. 

Günümüzde plastik cerrahinin sunduğu imkanlarla burun estetiği ile burundaki her türlü sorunun çözülebildiğini belirten Op. Dr. Güncel Öztürk, şöyle devam etti:

“Rinoplasti burun büyüklüğünü, şeklini, konturlarını, deliklerini veya burnun ucunu değiştirmek için yapılan cerrahi bir işlemdir. Burun estetiği ameliyatları hastanın ihtiyacına özel olarak planlanır. Operasyona başlamadan önce hasta doktor tarafından muayene edilir, hastanın şikayeti ve beklentileri öğrenilir. Burundaki sorun, hastanın beklentileri ve yüz üzerinde yapılan altın oran hesaplamaları ile ideal burun tasarımı yapılır. Altın oran hesaplamasında hastanın yüz tipi, kilosu, yüz hatları, göz ve çene mesafesi temel alınarak uygulanacak burun yapısına karar verilir. Bu aşamada en önemli nokta hasta ve doktorun ortak bir karara varabilmesidir. Zaten günümüzde bilgisayar ortamında hastanın yüzü üzerinde yapılan örnek tasarımlar üzerinden kararlar birlikte alınabilmektedir. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra ise hasta ameliyat gününe hazırlanır.”

BURUN ESTETİĞİ GENEL Mİ LOKAL ANESTEZİ Mİ?

Op. Dr. Güncel Öztürk “Burun estetiği ameliyatı uygulanması gereken işlemin zorluk derecesine göre genel ya da lokal anestezi altında yapılabilir. Genellikle 1-2 saat arasında sürer. Burun estetiği temel olarak açık burun estetiği ve kapalı burun estetiği olmak üzere iki yöntemle yapılır. Açık burun estetiğinde burun deliklerinin arasındaki cilde bir kesi yapılarak burun derisi kaldırılır ve işlemler burun yapıları görülerek yapılır.  Kapalı burun estetiğinde ise, diğerinin aksine ameliyat kesileri burun deliklerinin içinden açılarak ameliyat kaleme benzer hassas cihazlarla gerçekleştirilir. Kapalı burun estetiği kırmadan dikişsiz ameliyat olma seçeneği sunar. Dokular daha az hasar gördüğü için daha az morluk ve ödem oluşur. Bu sayede iyileşme süreci de çok kısa sürer" diye konuştu.

Kimlerin burun estetiği yaptırabileceğini ise şöyle sıralıyor Op. Dr. Güncel Öztürk “Burnunda nefes alma ve estetik problem olan herkes burun estetiği yaptırabilir. Travma veya kaza sonrası burnun şekli değişmişse, burun yüzdeki diğer organlarla orantısız duruyorsa, burunda kemerli bir yapı varsa, burun sağa ya da sola doğru eğri ve çarpık duruyorsa, burun delikleri aşırı dar veya genişse, şekil bozukluğundan kaynaklı burun tıkanıklığı sorunu varsa, burun ucu aşağıya sarkıyorsa, çok kalın, geniş veya top şeklindeyse hastalara burun estetiği tavsiyesinde bulunuyoruz.

Burun yüz güzelliğini belirleyen en önemli unsurlardan birisidir. Hastalar burunlarındaki sorunlardan dolayı rahatsızlık duyuyor ve aynanın karşısına geçtiklerinde ya da çekilen fotoğraflardaki görünümlerinden rahatsızlık duyuyorlarsa rinoplastinin kendilerine sunduğu tedavi seçeneklerinden faydalanabilirler. Daha doğal bir görünüme ve daha sağlıklı bir ruh haline kavuşabilirler.” dedi.