BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95
HABER /  GÜNCEL

Bursluluk sınavı soruları 2018 İOKBS cevap anahtarı MEB ekranı

Bursluluk sınavı 2018 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 Haziran pazar günü yapıldı. 2018 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) katılan öğrenciler kendi başarılanı görmek için gözleri şimdi bursluluk sınavı soru cevaplarına çevirdi. 120 dakikanın verildiği bursluluk sınavı cevapları kitapçık türüne göre bu hafta içinde erişime açılacak.

Abone ol

Bursluluk sınavı soru cevapları ne zaman yayınlanacak sorusu 3 Haziran'da bursluluk sınavına giren öğrencilerin gündeminde. MEB tarafından yapılan PYBS sınavı sayısal ve sözel bölüm soru cevapları ne zaman yayınlanacak, bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB tarafından 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) bugün yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde saat 10.00'da tek oturumda yapıldı.

Sınava giren öğrenciler, bursluluk sınav soruları ve cevaplarının ne zaman yayımlanacağını ve bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

İOKBS soru ve cevapları açıklandı mı: İOKBS soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanacak. Soru ve cevapların ne zaman açıklanacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

İOKBS sonuçları ne zaman açıklanacak: İOKBS sonuçları 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi halinde "Sınav Sonuç Belgesi" ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Bursluluk başlangıcı: Bursluluk hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir.