BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

Bursluluk sınav soru cevapları İOKBS sayfası A Kitapçığı

3 Haziran'da yapılan bursluluk sınavı soru cevapları öğrencilerin erişimine açıldı. Eski adıyla parasız yatılı bursluluk sınavı olan PYBS sınavı soru cevapları tüm kitapçık türlerine göre açıklandı. 5.6.7.8.9.10.ve 11. sınıf PYBS sınavı A kitapçık türüne göre cevap anahtarı sayfamızda.

Abone ol

İOKBS-2018 bursluluk sınavı soru cevapları açıklandı. 3 Haziran 2018 tarihinde yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) soru ve cevap anahtarları açıklandı kitapçık türüne cevaplar haberimizde.  Sonuç tarihi belli olan bursluluk sınavı soruları ve cevapları, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü üzerinden yayımlandı. İşte İşte Bursluluk sınavı (İOKBS) soruları ve cevap anahtarı!

Eski ismi Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS), yeni ismi İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), oturumları geride bıraktığımız hafta sonu gerçekleşti. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıf öğrencileri uygulanan 2018 bursluluk sınavı soruları ve cevap anahtarı kısa süre içerisinde http://odsgm.meb.gov.tr/ adresi üzerinden erişime açıldı.

5. SINIF A KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYIN

6. SINIF A KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYIN

7. SINIF A KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYIN

8. SINIF A KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYIN

9,10,11. SINIF A KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYIN

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: MEB’in 2018 iş takvimine göre İOKBS sonuçları 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.