BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.428,17
HABER /  GÜNCEL

Burseya Dağı nerede haritaya bakın yeni haber var

BURSEYA Dağı Afrin harekatında büyük önem taşıyor. Burseya Dağı'nın haritasına baktığımızda dağın önemi daha bir ortaya çıkıyor. Peki Burseya dağı YPG'den alındı mı son durum ne? İşte Burseya'dan bugün gelen yeni haberler;

Abone ol

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"nın 5. gününde gözler  Burseya Dağı'ndaki çatışmalardaydı. Kritik önemdeki Burseya Dağı'nda terör örgütünün mevzileri, menfezleri, tünelleri, gözetleme kuleleri bulunuyordu. Terör örgütünün çok sayıda keskin nişancı yerleştirdiği dağda doçka mevzilerinin olduğu bilgisi vardı.

BURSEYA DAĞI ALINDI MI? : Afrin harekatında önemli bir nokta sayılan Burseya Dağı'nın büyük bir kısmı YPG'den alındı. Dün sis sebebiyle alınamayan dağ bugün F-16 uçakları ile bombardımana tutuldu. TSK'da dağı ele geçirmek için koldan yoğun bir saldırı başlattı. Harekatın 5. gününde dağın büyük kısmında kontrol sağlandı.

Burseya Dağı'nın büyük kısmında hakimiyet kurulurken TSK ve ÖSO birlikleri bir YPG'li teröristi sağ olarak ele geçirdi. Teröriste çevrede bulunan bir tünelde 20 kişinin bulunduğunu söyledi.


Bugün itibariyle 22 köyü kontrol altına alan ve güvenli hale getiren TSK, 8 km’lik derinlemesine operasyonu yatay yönde devam ettiriyor. Son 2 günde alınan ceplere 190’ı aşkın sızma girişimini engelleyen askerler, boş bırakılan bölgelerdeki her hareketliliği takip ediyor ve örgütün kontrol kapasitesini engellemeye çalışıyor.