BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bursaspor’un dinamosu

Bursaspor’un başarılı futbolculu Pablo Martin Batalla, yeşil beyazlı takımın dinamosu olma özelliğini taşıyor. Hücum bölgesine katkıları ile...

Abone ol

Bursaspor’un başarılı futbolculu Pablo Martin Batalla, yeşil beyazlı takımın dinamosu olma özelliğini taşıyor. Hücum bölgesine katkıları ile dikkat çeken Batalla, takımın en çok şut çeken ve topla oynayan ismi oldu.
Bursaspor’un internet sitesinden derlenen bilgiye göre, yeşil beyazlı ekibin skor üretme sıkıntısına en çok Batalla destek veriyor. Bu sezon süper ligde 3 gol atan Batalla, karşılaşmalarda da 3 asist yapmayı da başardı. Hücuma yaptığı katkıyla Batalla, yeşil beyazlı takımın topla en çok oynayan oyuncusu olmayı başardı. Batalla, 748 kez topla oynarken, bunların 121 tanesini rakip takımın birinci bölgesine atarak takımı atağa kaldırdı.

EN ÇALIŞKANI BATALLA
Karşılaşmalarda 118 kez ceza sahası içinde pas veren tangocu yıldız, bunlardan 3’ünde başarılı olarak takım arkadaşlarına gol attırdı. Bu sezon Çaykur Rizespor, Kayserispor ve Fenerbahçe maçlarında gol atmayı başaran Batalla, 99 kez gol girişiminde bulundu. 21 şutla rakip kaleleri yoklayan Batalla, ceza alanı içinde 38 kere topla buluşarak, Bursaspor’un ataklarında baş aktör oldu.
Öte yandan yeşil beyazlı ekip, 11 haftada yüzde 47.6 oranıyla topa sahip olmayı başardı. Savunma bölgesi yüzde 29.1 oranında oyunu tutarken, Bursasporlu futbolcular yüzde 48.1 oranında orta sahada topla oynadı. Hücum bölgesinde ise bu rakam yüzde 22.7’de kaldı.
(İHA)