BIST 9.712
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,02
HABER /  GÜNCEL

Bursaspor FİFA'nın manşetinde

FIFA'nın internet sitesinde "Tarih yazmaya az kaldı" manşetiyle verilen haberde Bursaspor'un tarihi başarısına yer verildi.

Abone ol

Türkiye'de en rahat iddianın İstanbul'un hangi büyük kulübünün şampiyon olacağı yönünde olduğu belirtilen yazıda, "Türkiye'nin en kalabalık kentinin üç güçlü temsilcisi Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe yerel ligi uzun süredir domine ediyorlar." denildi.

Bu sezon Türk futbol tarihinin farklı ufuklara yönelebileceğinin vurgulandığı yazıda, "Sivasspor'un son iki yıldaki şampiyonluk yarışından sonra ligde bir diğer sürpriz Bursaspor fırtınası yaşandı." ifadeleri kullanıldı.

Bursaspor'un 1963 yılında kurulduğuna dikkat çekilen haberde, üç yıl önce ikinci ligden Süper Lig'e çıkan Bursaspor'un, geçen yılı altıncı tamamladığı, şimdi ise bitime sekiz hafta kala en yakın rakibinden beş puan önde zirvede bulunduğu hatırlatıldı.

Ertuğrul Sağlam için alçakgönüllü yorumunun kullanıldığı yazıda genç teknik adamın, "Takım için herşeyini veren ve her gün saha içinde ve saha dışında çalışan bir gurup oyuncum var. Sezon sonunda ne olabilir sorusundan çok en yakın maçımızı düşünüyoruz." açıklamalarına yer verildi.

Yazıda, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın ise "Kendi kendilerini baskı altına alma" tehlikesine dikkat çektiği belirtilirken, Yazıcı'nın "Daha alınacak çok yol var." ifadeleri kullanıldı.

Defansın başarılı ismi İbrahim Öztürk'ün ise, "Taraftarlarla şampiyonluğu kazanınca nasıl kutlayacağımızı hayal ediyorum. Şampiyonluğu kazanmamamız için neden yok." yorumları kullanıldı.

Turkcell Süper Lig'de daha önce şampiyonluğa oynayan takımların ani düşüşlerine gönderme yapılan yazıda, bunlara örnek olarak Sivasspor, Gençlerbirliği ve Kocaelispor gösterildi.

Bursaspor'un önceki örneklerden farklı olarak geride kalan maçlarda 18 galibiyet aldığı, 53 gol attığı ve gol averajının da 31 olduğu hatırlatılırken, yeşil-beyazlar'ın İstanbul devlerinden Galatasaray'ı kendi evinde 1-0, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi ise deplasmanlarda 3-2 yendiğine vurgu yapıldı.

Türkiye'de üç büyükler dışında bir takımın şampiyon olmasının büyük ses getireceği vurgulanırken, "1959'da kurulan ligde İstanbul takımları 44 şampiyonluğu paylaştılar. Bu üçlünün arasına ise 1976 ve 1984 yılları arasında altı şampiyonlukla Trabzonspor girebildi."