BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,89
ALTIN 2.440,85
HABER /  GÜNCEL

Bursa'da patlama flaş detay! Canlı bomba yürürken...

BURSA'da patlama dün akşam saatlerinde Türkiye'nin ağzını bir kez daha yüreğine getirdi. Yaralı sayısının 23'ü bulduğu ve canlı bombanın olay yerinde öldürü Bursa patlamasında canlı bomba hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı.

Abone ol

BURSA'da patlama ölü sayısı kaç oldu, yaralıların isimleri neler sorularının cevabı birer birer açıklanıyor. Dün akşam 17:26'da  meydana gelen Bursa'da patlama sonrası yaralıların sayısı 23'ü buldu.Yaralılar hakkında gelen son bilgilere göre şuan hafif yaralı olan 8 vatandaşımız var. Canlı bomba ise olay yerinde öldü. Canlı bombanın asıl hedefinin turist kafilesiyada camide yapılan bir cenaze töreni olduğu da güçlü iddialar arasında...

Bursa'daki canlı bomba saldırısı hakkında gelen son bilgilere göre olayla ilgili 13 kişi gözaltına alındı.

Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Ulu Cami yakınlarında dün akşam canlı bomba saldırı düzenledi. Patlamada, canlı bomba kadın öldü. Hastaneye gidenlerin sayısı 23'ü buldu. Patlamanın erken meydana geldiği, hedefin de bir turist kafilesi ya da o sırada camideki cenaze töreni olabileceği sanılıyor.

CANLI BOMBA HAKKINDA FLAŞ İDDİA!

Canlı bombanın olay yerinde ayağının takılıp yere düştüğü ve elindeki siyah bir çantayı kalabalığın arasına atmaya çalıştığı da iddialar arasında.



ULU CAMİ'NİN BAHÇESİNE GELDİ

Bursa'nın tarihi ve turistik merkezi olan Ulu Cami yakınlarında dün canlı bomba dehşeti yaşandı. Saldırı saat 17.26'da meydana geldi. İkindi namazının ardından bir cenazenin kaldırıldığı Ulu Cami'deki kalabalığın dağılmasından sonra bahçenin batı kapısı yakınına gelen bir kadın üzerindeki bombayı patlattı. 

Patlama şehir merkezinin büyük bölümünde duyulurken korku ve panik yaşandı.  Şarapnel parçası ve cam kırıklarından yaralananlar oldu. Kısa süren paniğin ardından çevredekiler yaralıların yardımına koştu. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralananlar hastanelere kaldırıldı. Bölge polis tarafından boşaltıldı, Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı.

 
CANLI BOMBA 20-25 YAŞLARINDA, KADIN

Emniyet yetkilileri, saldırıyı yapan 20-25 yaşlarındaki kadın teröristin parçalanarak öldüğünü söyledi. Teröristin turist kafilesi ya da cenazeyi hedef almış olabileceği ancak patlamanın erken meydana geldiği sanılıyor. Siyah uzun manto giydiği belirtilen canlı bombanın patlama sırasında 4 metre yakınında sadece 1 kişinin bulunmasının olası bir facianın önüne geçtiği kaydedildi. Saldırıda ilk etapta 13 kişinin yaralandığı açıklandı. Kulak çınlaması, panik gibi nedenlerle hastanelere başvuranların sayısı 23'ü buldu. 23 yaralıdan 15'i taburcu edildi, 8 kişinin tedavisi sürüyor.



"AYAĞI TAKILDI, FACİADAN DÖNÜLDÜ" İDDİASI

Canlı bombanın olay yerinde ayağının takılıp yere düştüğü ve elindeki siyah bir çantayı kalabalığın arasına atmaya çalıştığı da iddialar arasında.

PATLAMANIN YAŞANDIĞI YER DİKKAT ÇEKİCİ

Patlamanın yaşandığı yer dikkat çekici, çünkü Bursa'nın merkezi ve günün her saati kalabalık. Patlamanın da cenaze namazı sırasında yaşandığı öğrenildi.  Patlama sonrası cami karşısındaki dükkanların camları kırılırken, vitrin parçaları ve mallar etrafa saçıldı. Camideki vatandaşlar da korkarak Ulucami’yi tahliye etti.