BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,53
HABER /  GÜNCEL

Bursa'da mobilya fabrikasında yangın

Bursa'nın İnegöl İlçesinde bulunan mobilya sanayi bölgesindeki bir fabrikanın deposunda yangın çıktı.

Abone ol
Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde bulunan bir mobilya fabrikasının depo bölümünde yangın cıktı. Bölge Orman İşletle Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme ekiplerinin seferber olduğu yangında 6 milyon liralık maddi hasar meydana geldi. Çalışanlar gözyaşlarına boğulurken, fabrika sahibi fenalık geçirdi.
 
İnegöl ilçesi’ne bağlı Hamzabey Mahallesi’nde bulunan 2’nci Mobilya İhtisas Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Leta Sandalye fabrikasında işçilerin yemek molasında olduğu sırasında, fabrikanın depo bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yemek sırasında çıkan yangını gören personel İtfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın sırasında yemekhanede olan işçiler ise hızla tahliye edildi.
 
Tahliye edilen işçiler arasında bulunan hamile Gülten Şengül dumandan etkilenerek rahatsızlandı. Şengül, 112 ambulansı ile özel bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.
 
FABRİKA SAHİBİ FEHALIK GEÇİRDİ
 
İçerisinde ürünlerin bulunduğu depodan yoğun duman ve alevlerin yükselmesi sırasında korku dolu anlar yaşandı. Olay yerine önce gelen İnegöl İtfaiye ekipleri müdahale etmeye başladı. Alevlerin yoğun olması nedeniyle Bursa ve diğer ilçelerdeki İtfaiye ekiplerine haber verildi.
 
Gelen İnegöl, Bursa, Yenişehir, İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın söndürme çalışmalarına işçiler de destek oldu.
 
Yangını duyar duymaz olay yerine gelen Leta Sandalye fabrikası sahibi Levent Özcan fenalık geçirdi. Gözyaşlarını tutamayan Özcan’ıdiğer fabrika sahipleri sarılarak sakinleştirmeye çalıştı.
 
yangin.20150525191119.jpg

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ, ZARAR 6 MİLYON LİRA

 
Bursa’nın İnegöl İlçesi 2’nci Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Leta Sandalye fabrikasının depo bölümünde ve kısa sürede tüm fabrikayı saran ve belediye ekiplerinin yanı sırada İnegöl, Bursa, Yenişehir ve İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin 5 saat süren çalışmaları sonucu söndürüldü. Soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü fabrikada yaklaşık 6 milyon liralık zarar meydana geldiği bildirildi.
 
İTFAİYE BİRİMİ KURULMALI

Yangının ardından yazılı bir açıklama yapan MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Halil Malkaç, olay yerine geldiklerinde iki itfaiye aracının bulunduğunu belirterek, "Yangın büyüktü ve İtfaiye ekipleri sanayinin uzak olması nedeniyle geç müdahale edildi. 2’nci OSB’de bu yangınla beraber İtfaiye eksikliği de ortaya çıktı. Bu sanayi alanında gün geçtikçe fabrika sayıları artıyor. Ayrıca çabuk yanıcı maddelerin yer aldığı üretim yapılıyor. Olası yangınlara müdahale için sanayiye bir İtfaiye noktası kurulmalı. Zaman zaman araçların suları bitti. Yangın vanaları bulunmakta zorlanılırken, su sorunu da yaşandı. Buna kısa sürede çözüm bulunmalı" dedi.

yangin2.jpg