BIST 9.537
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.487,86
HABER /  GÜNCEL

Bursa’da korkutan yangın

Bursa’da hurda deposu olarak kullanılan iş yerinde plastik kamyon körüklerinin alev alev yanması paniğe sebep oldu.<br/>Edinilen bilgiye gör...

Abone ol

Bursa’da hurda deposu olarak kullanılan iş yerinde plastik kamyon körüklerinin alev alev yanması paniğe sebep oldu.
Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi Çevre Yolu yanında Hasan U.’nun 20 gün önce terk ettiği hurda deposunda yangın çıktı. Alevler plastik kamyon körüklerinin tutuşmasıyla kısa sürede büyüdü. Olay yerine hemen karşıdaki AKOM merkezindeki itfaiye araçları müdahale etti ancak iki ekip yangını söndüremeyince takviye istendi. Yaklaşık 6 itfaiye aracı bir saatlik çalışmayla hurda deposundaki plastik atıkları söndürmeyi başardı.
Yangın esnasında mahalle sakinleri ve çevredeki fabrika çalışanları korku dolu anlar yaşadı. Siyah duman yükselerek şehrin üzerini kapladı.
Hurdacının 20 gün önce iş yerini terk ettiğini belirten mahalle sakinleri, "Osmangazi Belediyesi’ni aramamıza rağmen gelip ilgilenmediler. Hurdaların çevresine yakılması için kimyasal madde de dökülmüş. Muhtemelen kasıtlı yakılmış. Çevre Müdürlüğü ve belediye ekipleri konuyla ilgilenmiyor" iddialarında bulundu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri köpük ve suyla yangını bir saatte söndürürken, polis de olayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)