BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27
HABER /  GÜNCEL

Bursa'da deprem şiddeti kaç son depremler

BURSA'da deprem oldu Bursa'daki depremin şiddeti kaç? Bursa'nın Gürsu ilçesinde olan deprem İstanbul'dan da hissedildi. İşte depremin şiddeti ve son depremler.

Abone ol

BURSA'da deprem şiddeti kaç? Bu sabaha Türkiye Bursa'daki depremle uyandı. Bursa'nın Gürsu ilçesinde meydana gelen deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi. İşte depremin şiddeti ve son depremler...

Bursa'nın Gürsu ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, saat 07.09'da merkez üssü Gürsu ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 13,8 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

DEPREM ÇEVRE İLLLERDE HİSSEDİLDİ

Deprem, İstanbul ve çevre illerden de hissedilirken, sosyal medyada büyük korkuya neden oldu.

İZMİR KÖRFEZİ DE GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE SALLANMIŞTI 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, İzmir Körfezi'nde saat 23.26'da kaydedilen 4,2 büyüklüğündeki sarsıntının ardından, saat 09.54'e kadar büyüklükleri 1,0 ila 3,0 arasında değişen 36 artçı deprem meydana geldi. Bunlardan 24'ü Foça, 10'u Urla, 2'si Menemen açıklarında oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Akçığ, bölgede aktif fay hatları bulunduğunu, bu nedenle depremlerin doğal olduğunu söyledi.

Akçığ, "Çok sayıdaki deprem daha büyük bir depremin habercisidir" yönündeki söylentilerin bilimsel bir gerçeklik taşımadığını vurgulayarak, "Bu depremler artçıdır. 'Daha büyük bir depremin habercisi' diye nitelemek kahinlik olur." dedi.

NORMAL BİR DEPREM

İstanbul Teknik Üniversitesinden Profesör Doktor Okan Tüysüz, NTV yayınında depremi değerlendirdi. 

"Bu normal bir durum. Bursa geçmişte de önemli depremlerden etkilendi ve bölgeden aktif fay geçiyor. 1855'te iki önemli deprem oldu, ciddi tahribat ve can kayıpları yaşandı" diyen Tüysüz şöyle devam etti: 

"Bursa'nın içinden geçen fay Manyas'ın güneyinden geçer ve Edremit Körfezi'ne kadar ilerler. Biraz doğuya doğru uzandığımızda da bu fay hattı Gürsu'dan geçerek İnegöl bölgesine uzanır. Sonuçta Bursa ve yöresi, Türkiye'nin önemli deprem kuşaklarından bir tanesinin üzerinde yer almakta. Bu deprem de, fay hattının hareketliliğinin devam etiğini göstermekte."

İSTANBUL İÇİN ÖNCÜ MÜ?

Prof. Okan Tüysüz, depremin İstanbul'dan da hissedilmesinin ne anlama geldiği ve öncü bir depremden bahsedilip bahsedilemeyeceği sorusu, "'Öncü mü?' sorusu için çok erken. Beklenen, bu depremin arkasından daha küçük bir iki deprem yaşanması; 3 ve hemen üzerinde ve sönümlenmesi. 'Öncü mü?' sorusunun yanıtı için beklemek gerekiyor" şeklinde yanıtladı.