BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'da bilgi şöleni başladı

Büyükşehir Belediyesi'nin Uludağ Üniversitesi ile düzenlendiği "Türkçenin Yükseliş Çağında Bursa'da Dil-Kültür ve Edebiyat Bilgi Şöleni" başladı.

Abone ol

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Esat Yalman, Osmanlı imparatorluğuna başkentlik eden Bursa'nın Türkçenin yükseliş dönemine de önemli katkılar sağlandığını vurguladı.

Yalman, o dönemde Bursa'da yaşayan bilim adamları tarafından kaleme alınan eserlerin Türkçenin gelişiminde iz bıraktığını ifade etti.Rektör Cengiz de, Osmanlı payitahtı Bursa'nın sadece seçkin mimari eserlerle donatılmadığını, şehrin bilim ve kültür merkezi haline gelmesine katkı sağlayan birçok eserin Bursa'da kaleme alındığını söyledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İ. Naci Cangül ise, bir toplumu millet yapan en önemli unsurların başında dilin geldiğini, edebiyatın temel malzemesinin de dil olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından, Prof.Dr. Gönül Tekin'in "Ahmet Paşa'daki güneş motifinin yakın doğu mitolojisiyle ilgisi" konulu sunumuyla başlayan şölende, iki boyunca 20 tebliğ sunulacak.