BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bursa'da "7 Güzel Adam" isimli kütüphane kurulacak

BURSA'da, kütüphanesi bulunmayan bir liseye, Eğitim Bir-Sen ve Genç Memur-Sen öncülüğünde "7 Güzel Adam" isimli kütüphane kurulması amacıyla şehrin farklı noktalarına "kitap kumbaraları" konuldu.

Abone ol

BURSA Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, düzenlediği basın toplantısında, kentteki 10 ayrı noktaya kitap kumbarası yerleştirdiklerini, belirtti. Şeker, kumbaralarda 10-15 gün içinde toplanacak kitaplarla Tofaş Fen Lisesinde kütüphane oluşturacaklarını kaydetti.

Genç Memur-Sen İl Başkanı Yunus Emre Altuntaş da sadece kütüphane oluşturmayı değil kütüphanelerin işlevsel hale getirilmesini sağlamayı da amaçladıklarını vurguladı.

Genç Memur-Sen öncülüğünde her yıl 7 bölgede 7 kütüphane kurulduğunu ifade eden Altuntaş, bu yıl da Bursa'da "7 Güzel Adam" ismiyle bir liseye kütüphane kurulacağını söyledi. 

Kütüphanesi bulunmayan bir okulun pek çok yönden eksik kalacağına işaret eden Altuntaş, "Açılışımızı bu çerçevede Kütüphaneler Haftası'nda yapmayı planlıyoruz. Bildiğiniz üzere günümüzde, kitapla olan tanışıklık gittikçe geç yaşlara kaymaktadır. Çocuklarımız ekseriyetle bilgisayar oyunları ve internette vakit geçirmektedir. Oysa kitap hem güvenilir bilgi kaynakları olması bakımından hem de bireylerin hayal dünyasını zenginleştirmek bakımından oldukça önemli kaynaklardandır." dedi.

Bu projenin 2 yıldır devam ettiğini aktaran Altuntaş, şöyle konuştu:

"Önceki yıllarda 7 bölgede bulunan 7 şehirde 14 kütüphaneyi açarak gençlerimizin hizmetine sunduk. Bursa'da kuracağımız kütüphaneyi başta 7 Güzel Adam'ın eserleri olmak üzere Türk ve dünya edebiyatının klasikleri, bilimsel kaynaklar, ansiklopediler, rehberlik kitapları, dini kaynaklar, tarih, felsefe, sosyoloji ve daha pek çok alanda güncel eserlerle donatacağız. Amacımız, evlerde atıl durumda bulunan kitapları gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine sokarak, okuma seferberliğine dahil etmektir. Diğer yandan halkımızın duyarlılıklarını harekete geçirerek yardımlaşma ve okumanın önemine dikkati çekmektir."

Açıklamanın ardından katılımcılar "kitap kumbara"sına bağış yaptı.