YEREL
02 Eylül 2010 Perşembe 18:220 Yorum689 okunmaBursa'nın siyah inciri temiz çıktı
- Haber
İhracata kilosu 2 liradan giden siyah incirde hormon kullanılmamasından dolayı üreticilere teşekkür eden Vali Harput, 10 köyden yapılan 26 milyon dolarlık ihracatın artacağını söyledi.
Bursa'nın siyah incir konusunda dünya birincisi olduğunu, yıllık 26 milyon dolarlık ihracatı olduğunu anlatan Vali Harput, "Bu ihracat Bursa'daki 10 köyden sağlanıyor. Geçtiğimiz sezon etefonla çok iyi mücadele ettik. Üreticiler, kamu görevlileri, muhtarlar, hep beraber çok ciddi kampanya yürüttük. Hiçbir ürününden etefon çıkmamıştır. Bu çok önemli bir tablodur. Vatandaşımızın gösterdiği samimiyete ve riayete teşekkür ediyorum. Kusursuz ürünümüzün, yurt içi ve dışında pazar şansıyla satışa devam edeceğine inanıyorum" dedi.
"ÇEVREYİ KİRLETEN FABRİKALAR KAPATILACAK"
Geçtiğimiz günlerde Bursa'daki derelerde inceleme yaptıklarını hatırlatan Bursa Valisi Şahabbettin Harput, derelerin temizlik süresinin uzun bir süreç olduğunu belirterek, "Buralarda bir kısım sanayi tesisleri var. Bu tesislere arıtma kurmaları için süre verildi. Öncelikle dereleri kim ne kadar kirletiyor, bunun tespitini yapacağız. Nilüfer'i 5-6 bölgeye ayırdık. En yukarıdan başlayarak aşağıya doğru temizleyeceğiz. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Çevreyi kirleten fabrikalara taviz ve hoşgörü söz konusu olmayacak. Verilen süre sonrasında arıtma tesisi kurmayan fabrikalara büyük para cezalarının yanı sıra, kapatma cezası da uygulanacaktır" şeklinde konuştu.












FIFA sonunda Kosova'yı tanıdıBu başarının ardında müthiş bir lobicilik faaliyetinin yattığı ortaya çıktı.
3.SAYFABursa'da fasülye meydan savaşıBursa'da öğrenciler bir porsiyon taze fasülye ücreti yüzünden 6 aylık hamile kadının bulunduğu lokantayı bastı.
MAGAZİNYapımcılarıyla davalık olan ünlülerİşte yapımcılarıyla mahkemelik olan ünlüleri sizler için derledik
3.SAYFAİflah olmaz alkolik sürücü yine yakalandıKonya'da trafik polislerini bile pes dedirten bir olay yaşandı. Polisler kaza yerine gittiklerinde tanıdık bir sürücüyle karşılaştı.
FUTBOLTrabzon'un Şampiyonlar Ligi hayaliTrabzonspor, transferde gaza basmak için UEFA'nın Avrupa kupalarına katılacak Türk takımlarıyla ilgili kararını bekliyor.
3.SAYFAArılar Kadıköy'ü esir aldı Hafta içinde önce 12 katlı binanın en üst katını,daha sonra bir işyerini işgal eden arılar bu kez de bir Danışmanlık şirketini bastı.
DİĞERAkalın'dan Ilıcak'a hakaret davası!İşadamı Mehmet Ali Ilıcak hakkında şarkıcı Demet Akalın’a twitter’da hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98











































