BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.419,07
HABER /  GÜNCEL

Bürokratına dangalak dedi

Eyüp'te sokak isimlerini değiştirdiği iddia edilen Başkan Genç burnundan soluyor. Edepli olmasa ağzını bozacak..

Abone ol

Eyüp'te çok sayıda sokağa kendi soyadını ve benzeyen isimlerle değiştirdiği iddia edilen Belediye Başkanı Ahmet Genç, faturayı bürokratlara kesti.

Genç sokak isimlerini değiştiren bürakratlara dangalak dedi. Gazeteci Savaş Ay Eyüp Belediyesi gitti ve bakanla görüştü. Ay sordu, başkan Genç cevapladı.

Yayla Köyü yollarıyla sizin belediyenin ne alakası var. Gidip köyün tek caddesine Ahmet Genç Bulvarı adı vermişler? - Gerçekten de o köy bize bağlı değil. Yine de yardım maksadıyla yollarını yaptık. Muhtar işgüzârlık etmiş. Duyunca kızdım, "değiştirin" dedim.

Siz az önce konuştuğumuz sokak isimlerini bulan, değiştiren kişi için de "Kim bu dangalak" demişsiniz doğru mu? - Evet doğru, dedim. Türkiye İstatistik Kurumu il sorumlusunu, istatistik memurlarını çağırdım. Tepeden tırnağa ettim edeceğim lafları. Dangalak bir tane değilmiş ki. Edepli adam olmasam bozacağım ağzımı.

Öte yandan Eyüp Belediyesi söz kosunu cadde ve sokaklarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Kemal Türkler Caddesi: İlçemizde bu isim altında bir sokak yoktur. Sokak isminin Kaynak Sokak olarak değiştirildiği doğru değildir. Sokağın resmi ismi 1996 yılından bu yana ÇiğdemSokak’tır.

Fahri Korutürk Caddesi: Bu caddenin ismi 250 yıllık Eyüp tarihi içinde Yusuf Muhlis Paşa olarak bilinmektedir. Tüm tarihi kayıtlarda bu durum tespitlidir. Ancak 1986 yılında dönemin belediyesi tarafından bu tarihi isim değiştirilmiştir. Yapılan son çalışmalarda bu caddenin isminin tarihteki orijinal haline getirilmesi teklif edilmiştir.

Turan Güneş Sokağı: Bu sokağımızın resmi ismi 1996 yılından bu yana Güneş Sokak olarak bilinmektedir.