BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

Bürokrasi genç kızın hayallerini yıktı

Hayatını kaybeden Ayşe Himmetoğlu'nun menisküsleri, sahadan rakibi olan arkadaşı Durdane Körbudak'a nakledilmek istedi. Ancak bakanlık izin vermedi.

Abone ol

Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Ayşe Himmetoğlu'nun organları bağışlandı. Menisküsü ise sahalardan rakibi olan arkadaşı Durdane Körbudak'a nakledilmek istendi. Ancak, bakanlık 'böyle bir nakil görmedik' diyerek izin vermedi.


Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Galatasaray Voleybol Yıldız Takımı oyuncusu 16 yaşındaki Ayşe Himmetoğlu'nun ailesi organlarını bağışladı. Ayşe, son yolculuğuna uğurlarken organları ise sahiplerini buldu. Ancak biri hariç, Ayşe'den alınan menüsküsler yıldız kızlar voleybol liginde defalarca karşı karşıya maç yaptığı Ereğli Belediyesi yıldız voleybol takımından arkadaşı Durdane Kökbudak'a (16) nakledilmek istendi. 

11 yaşında iken atletizmde Türkiye 3'üncüsü olan Kökbudak, uzun atlama sırasında kuma düştü ve sağ dizinde menisküs yırtığı oluşmuştu. Doktorlar, menisküs nakli olmazsa protez takılması gerektiğini belirtti. Durdane, Himmetoğlu ailesi ile görüşerek hem başsağlığı diledi hem de menisküs nakli için yardım istedi. İstek kabul edildi ve doktorlar ameliyatla Ayşe'nin menisküslerini nakil etmek üzere aldı.

"Lütfen izin ver Bakanım"

Tekrardan sağlığına kavuşmanın ümitleri kuran Durdane'nin bu hayali yarım kaldı. İddiaya göre; nakil işlemleri için görevli personel mevzuat gerekçesiyle nakile izin vermedi. Gerekçe olarak da, "Böyle bir nakil görmedik. Sağlık Bakanlığı'ndan izin almalısınız. Nakil sırasına girmeniz gerekir" denildi. Ancak, "menisküs nakli" için bir bekleme sırasının olmadığı öğrenildi. Bakanlık yetkilileri ise böyle bir başvurunun ulaşmadığını belirtti.

Sağlığına kavuşma ve spora geri dönme umutları yarım kalan genç sporcu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a "Lüften, nakle izin verin" diye sesleniyor.