BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Burhanettin Kocamaz'dan eski partisine 'Kimsenin tekelinde değil'

MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti'ye geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kendisine sosyal medya üzerinden hakaret edenlere çok sert çıktı. İsim vermeden eski partisine "Milliyetçilik kimsenin tekelinde değildir" dedi.

Abone ol

MHP'den istifa etmesinin ardından, İYİ Parti saflarına katılan ve dün İYİ Parti Lideri Meral Akşener tarafından Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen Burhanettin Kocamaz, küfür ve hakaretlere maruz kaldığını belirterek, sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı.

Kocamaz açıklamasında, 'devam' kararı almasında vatandaş taleplerinin etkili olduğunu belirterek, "Değerli hemşehrilerim; sizler istediniz, biz de talebinize uyduk ve 'Yola devam' dedik. 'Size ne istiyorsunuz, fikriniz nedir?' diye sorma nezaketini bile göstermeyenler bugün sizin talebinize karşılık veren şahsıma karşı hakaret ve küfür yarışına girdiler. Ben bu tip seviyesizleri Allah'a havale ediyorum" dedi.

MİLLİYETÇİLİK KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL
Kendisini Türk olarak kabul eden ve Türk Milleti'nin değerlerine sahip çıkan herkesin Türk milliyetçisi olduğunu vurgulayan Kocamaz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Birileri Türk milliyetçiliğini ve onun ritüellerini sadece kendisinin tapulu malı, patentli ürünü zannediyor! Kimse kusura bakmasın! Türk milliyetçiliği kimsenin tekelinde değildir! Kendisini Türk olarak kabul eden, Türk Milleti'nin değerlerine sahip çıkan herkes Türk milliyetçisidir! Türk milliyetçisi olmak vatanını, milletini, devletini, bayrağını ve dilini herkesten daha fazla sevmek, örf, adet ve geleneklerini sahiplenmek demektir!

Bu gelenekler içerisinde vatana ihanet etmediği sürece insanı aşağılamak, hakaret etmek yoktur. Saygı, sevgi ve gönül kazanmak vardır. Aziz Atatürk; 'Vatanını en çok seven ona en çok hizmet edendir' diyor. Yine Sevgili Peygamberimiz; 'İnsanların en hayırlısı insanlara ve insanlığa en fazla hizmet edendir' diye buyuruyor. Ama ömrü boyunca asalak yaşayan, üretemeyen bazı müptezeller sahibinin sesi sıfatıyla bize saldırıyor. Yazıklar olsun."