BIST 9.783
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,27
HABER /  POLİTİKA

Burhan Kuzu'dan HSYK eleştirilerine sert tepki

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, HSYK ile ilgili kendisine yapılan eleştirilere twitterdan sert tepki gösterdi.

Abone ol

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, HSYK düzenlemesini savunduğu Tweet’lerine gelen tepkilere kızdı. Kuzu, Twitter hesabı üzerinden, “Yazdığım tweet’lere ve görüşlere mantıklı cevap vermekten aciz kalan kimi kazmalar, alay ve küfür yolunu seçiyorlar. Misliyle iade ediyorum” tepkisini verdi.
 

“Amaca ulaşmak için her yol mübahtır, yaklaşımının ve takiyeciliğin açtığı kapıdan girenler, her türlü değeri ayaklar altına alanlardır” tepkisinde de bulunan Kuzu, şu yorumlarını da takipçileriyle paylaştı:
 

“Bugün, Ak Parti iktidarına karşı yapılanları, ‘hukuk devletinde siyaset kurumu, hukuk yoluyla boğulmaya çalışılıyor’ biçiminde okumalıyız. Eskiler iyi şeylerin aksadığını görünce, ‘şeytan taşlamaktan ibadete fırsat bulamıyoruz’ derlerdi. Bugün AK Parti böyle bir durumda. Ne dersiniz?
 

TOKMAĞIN SAHİBİNİ ARA DA BUL

Kuvvetler ayrımı olan demokratik sistemlerde davul kimdeyse tokmak da onlardır. Bizde davut siyasetçinin sırtında tokmak kimde? Ara da bul. Sevgili dostlar ve aklı selimler size sesleniyorum: Demokrasilerde bir şekilde halka hesap vermeyenlere yetki verilmez. Türkiye hariç. HSYK bir mahkeme değil üst kuruldur. Bu nedenle oluşumu hiçbir ülkede sadece hakim sınıfından oluşmaz. Sosyolog, psikolog ve bürokrat vs.”


İşte Burhan Kuzu'nun o tweeti: 

screen-shot-1435-03-12-at-12.50.14-pm.png