BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,80
ALTIN 2.481,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Burhan Kuzu: Diktatörlük diyeni...

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "Başkanlık sistemi diktatörlük getirir diyeni gırtlaklamak istiyorum" dedi.

Abone ol

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, başkanlık sistemine karşı çıkanlara sert tepki gösterdi.

ELİNE SOPA ALIP...

Parlamenter sistemin diktatörlüğe üç dört kat daha müsait olduğunu öne süren Burhan Kuzu, “Bugün diktatörlük yapıp eline sopa alıp dövemeyeceğine göre... Eline alacağın şey kanundur, yetkidir, paradır. Parlamenter sistemde bunların hepsi başbakanların elinde... Oysa başkanlık modelinde bunların hepsi başkanın değil, Meclis'in elinde. Para, yani bütçe yapma yetkisi Meclis'tedir. Kanun yapma yetkisi Meclis'tedir. Başkan da öyle bakar... Meclis verirse uygular, vermezse yapacak bir şeyi yoktur” diye konuştu.

GIRTLAKLAMAK İSTİYORUM

Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan’a konuşan Burhan Kuzu, “Durum bu olduğu halde biri çıkıp da "Başkanlık sistemi diktatörlük getirir" dediğinde... Gırtlaklamak istiyorum. Başkanlık sisteminde cazip olan iki şey var... BİR: İstikrar ve devamlılık... İKİ: Çok güçlü bir parlamento... Benim başkanlık sistemini savunmamın esas nedeni güçlü parlamentoyu getirmesidir” dedi.