BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.491,71
HABER /  GÜNCEL

Burhan Kuzu: Burhan olmadan buhran oluyor!

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, mazbatasını alırken yaptığı açıklamada ilginç ifadeler kullandı.

Abone ol

TBMM'de mazbatasını alan AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, “Görüyorsunuz, Burhan olmadan buhran oluyor. Demek ki bir Burhan lazım geldik işte bizde. 4-5 ay ara verdik gördünüz ne olduğunu. Tekrar gümbür gümbür geldik” dedi.

26. dönemde görev yapmak üzere geldiği Mecliste mazbatasını teslim ederek kaydını yaptıran Burhan Kuzu, “Ben gelirken elim boş geldim ama inşallah biz de memleketebaşkanlık modelini getiririz, en büyük ikramı yapmış oluruz” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ APAR TOPAR GELMEMELİ

Başkanlık modelini apar topar değil, muhalefetle görüşerek yapma gerektiğini savunan Kuzu, muhalefetin bu sisteme karşı çıkmasının da doğal olduğunu kaydetti. Kuzu, “Bu sistem inşallah el birliği ile getirip 7 Haziran 1 Kasım arasında yaşanan bu kötü atmosferi bir daha bu memlekete yaşatmamak lazım. Tek parçalı hükümetlerin kurulacağı modellere çalışmamız lazım. Ben bu dönem değerli muhalefetin bu konuda yardımcı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

MECLİS BAŞKANI OLACAK MI?

Meclis Başkanlığına ismi geçen Kuzu, Meclis Başkanlığına ilişkin sorulan bir soruya, “Hayırlı uğurlu olsun kim gelirse. Partimizin kararına saygımız var. Mutlaka birkaçaday olur ama bir tanesi seçilir” şeklinde konuştu.

Gazetecilerle sohbetinde espriler yapan Burhan Kuzu, “Görüyorsunuz, Burhan olmadan buhran oluyor. Demek ki bir Burhan lazım geldik işte bizde. 4-5 ay ara verdik gördünüz ne olduğunu. Tekrar gümbür gümbür geldik” ifadelerini kullandı.