BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Burdur'da hükümlülere yeni şans

Türkiye’de ilk kez yapılan bir uygulama ile suç mağdurlarına yeni iş kapıları açılıyor.

Abone ol

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulları Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nün Türkiye’de ilk kez yaptığı bir uygulama ile suç mağdurlarına yeni iş kapıları açılıyor.

Protokol kapsamında eski hükümlü, denetimli serbestlik tedbiri altındakiler ve suçtan mağdur olan kişiler, artık kamu kurumlarında ihale ile iş yapan şirketlerin ücretli elemanı olacak.

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulları Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü, kamu kurumlarına ihaleyle hizmet veren 4 şirketle anlaşma sağlayıp protokol imzaladı. Burdur Adalet Sarayı’nda imzalanan protokol çerçevesinde gönüllü şirketler, durumu uygun görülen eski hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri altındaki kişiler ve suçtan mağdur olmuş 5’er kişiye iş verecek. Sigortaları yatırılacak olan bu kişilere en az asgari ücret verilecek.

Burdur Başsavcı Vekili Cumhuriyet Savcısı Murat Karakaya, protokolün ‘5402 sayılı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu’ kapsamında yapıldığını söyledi. Bu kanunun maddeleri arasında ‘Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan vakıf ve dernekler, gönüllü gerçek ve tüzel kişiler denetimli serbestlik ve yardım ile koruma hizmetlerine katkıda bulunmaya teşvik edilir’ cümlesinin de yer aldığını aktaran Karakaya, “Bu kanun kapsamında ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarında ihale usulü ile hizmet veren şirketlerle görüşmeler yaptık. Şirket yetkilileri teklifimize sıcak baktı. Meydana gelen bir suçtan dolayı mağdur olmuş kişilere yardım etmeyi gönüllü olarak kabul ettiler. Her şirket Koruma Kurulu’nun belirleyeceği en az 5 eski hükümlü, suç mağduru ve denetimli serbestlik tedbiri altındaki kişileri çalıştıracak. Bu kişiler normal işçi gibi maaşlı ve sigortalı olacaklar. Türkiye’de ilk kez uygulanan ve diğer illere de örnek teşkil etmesini beklediğimiz bu uygulamaya destek veren tüm şirket yetkililerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Mustafa Güday ise, çalışmada suçtan mağdur olmuş kişilere öncelik verileceğini bildirdi. Şirket yetkilileri de sosyal sorumluluk anlayışı içinde hazırlanan bu çalışmaya ortak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Konuşmaların ardından Savcı Karakaya ile Akçay Temizlik ve Güvenlik Şirketi yetkilisi Mustafa Akçay, Saydam Temizlik ve Güvenlik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karademir, Yamanlar Güvenlik ve Temizlik Şirketi yetkilisi Sadullah Kaplan ve Öztaşlar Temizlik ve Güvenlik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Öztaş, hazırlanan protokolleri imzaladı.