BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  DÜNYA

Burası Paris değil...

Paris’te Seine Nehri üzerinde bulunan Aşıklar Köprüsü’nün bir benzeri Eskişehir’de oluşturuldu. Paris ile Eskişehir’deki köprülerin arasında...

Abone ol

Paris’te Seine Nehri üzerinde bulunan Aşıklar Köprüsü’nün bir benzeri Eskişehir’de oluşturuldu. Paris ile Eskişehir’deki köprülerin arasındaki fark ise, aşıklar, Paris’te bulunan köprüye taktıkları asma kilitlerin anahtarlarını nehre, Eskişehirliler ise demiryoluna atıyor olması.
Eskişehir’de aşıklar, üzerilerine isimlerini yazdıkları ve rengarenk boyadıkları yazılı asma kilitleri İstasyon Köprüsü’nün korkuluklarına asıyor. Kilitleri astıktan sonra çiftler, çeşitli dileklerde bulunarak kilidin anahtarlarını demiryolu üzerine atıyor. Paris’in Seine Nehri üzerinde bulunan Aşıklar Köprüsü’nden esinlenerek kentte böyle bir köprünün oluşturulduğu düşünülürken, demir korkulukların da hemen hemen tamamına yakınının kilitlerle dolduğu görülüyor. Paris’te aşıklar korkuluklara astıkları kilitlerin anahtarlarını nehre atarken, Eskişehirlilerin ise ‘Aşk Anahtarları’nı demiryolu üzerine atması da dikkat çekti. Ayrıca İstasyon Köprüsü’nün Yüksek Hızlı Tren (YHT) çalışması nedeniyle önümüzdeki günlerde yıkılacak olmasına rağmen çiftler asma kilitlerle köprü üzerinde renkli görüntüler oluşturmaya devam ediyor.
Öte yandan köprü üzerine asılmış bir resimde ’Rabia’ selamının olması ve bazı kilitler üzerinde il ve ülke isimlerinin yazılı olması da köprüyü yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiğini gözler önüne serdi.
Paris’teki inanışın da, iki aşığın asma kilidi korkuluğa takıp, anahtarı nehre atmasıyla başladığı ileri sürüldü. Dilek ağacı şeklindeki inanışta aşıkların neden isimlerini yazdıkları asma kilitleri köprüye astıkları ve anahtarlarını nehre attıkları ise tam olarak bilinmiyor.
(İHA)