BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
HABER /  SEÇİM

Buralarda oylar yeniden sayıldı ve sonuç değişti

Seçim sonuçlarına itiraz yağıyor. Bir çok il ve ilçede oylar yeniden sayıldı. Bazı yerlerde kazanan parti değişti!

Abone ol
Seçim sonuçlarına Türkiye'nin dört bir yanında itirazlar oldu. Bir çok il ve ilçede oylar yeniden sayıldı. Bazı yerlerde sadece oy sayısı değişirken bazı yerlerde kazanan parti de değişti.

Adana'da CHP ve AK Parti adayı ortak basın toplantısı düzenleyip seçimin iptalini isterken BDP'de Batman'da aynı müracaatı yaptı.

İşte seçim sonuçlarına yapılan itirazlar sonucu oyların yeniden sayıldığı yerler;

YALOVA : KOLTUK DEĞİŞTİ

Yalova'da seçimi 1 oyla kaybeden CHP itirazda bulundu. Dün gece oylar yeniden sayıldı ve CHP'li adayın 4 oy farkla kazandığı ortaya çıktı. Bu kez de AK Parti oyların bir daha sayılması için başvuruyor.

seçim sonuçları 2014.jpg

MUĞLA KÖYCEĞİZ : CHP'DEN AK PARTİ'YE GEÇTİ


Köyceğiz'de itiraz nedeniyle yeniden yapılan sayım sonucunda belediye başkanlığı, 17 oy farkla CHP'den AK Parti'ye geçti. 

Yerel seçimlerin ardından yapılan oy tasnifi sonucu CHP adayı Salih Erbay'ın 4 oy farkla seçimi önde tamamlaması üzerine AK Parti, İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı kabul etmesi üzerine oylar yeniden sayıldı. AK Parti adayı 17 oy farkla kazandı. CHP adayı şok yaşadı.

ESKİŞEHİR/MAHMUDİYE 1 OY FARKLA

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde, resmi olmayan sonuçlara göre 7 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden AK Parti adayı Ayşe Güney'in itirazı üzerine yeniden sayılan oylarla CHP'nin adayı İshak Gündoğan'ın bir oy farkla belediye başkanlığına seçildiği ilan edildi.

ZONGULDAK : İTİRAZ ETTİ OYU DAHA DA DÜŞTÜ

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinde, AK Parti'nin seçim sonuçlarına itirazı üzerine oylar tekrar sayıldı.

Perşembe beldesinde CHP'nin adayı İsmail İnam'ın 35 oy farkla belediye başkanlığını kazandığı seçim sonucuna AK Parti'nin itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulu oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Buradaki sayımın ardından AK Parti'nin adayı Rasim Miyanyedi'nin oyu 783'den 782'ye, CHP'nin adayı İsmail İnam'ında 818'den 814'e indi.

ARTVİN'DE OYLAR YENİDEN SAYILDI SONUÇ...

CHP'nin itirazı üzerine Artvin'de 48 sandıktaki oylar yeniden sayıldı. AK Parti adayı Nedim Cihan 23 oy farkla koltuğunu korudu. Tüm oyların yeniden sayılması sonucu AK Parti'nin adayı Cihan'ın 4 bin 545, CHP'nin adayı Turan Kasımoğlu'nun 4 bin 522 oy aldı.

ŞANLIURFA : CEYLANPINAR

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, BDP'nin belediye başkanlığı seçimlerinde kullanılan oyların yeniden sayılması için İlçe seçim Kurulu'na yaptığı itiraz reddedildi. İlçede resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Menderes Atilla, belediye başkanlığı seçimini kazanmıştı.

ÇORUM : BELDE DE SEÇİMLER İPTAL

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde belediye başkanlığı seçimleri iptal edildi. AK Parti İl Başkanlığı'nın sonuca itirazı üzerine, belediye başkanlığı için kullanılan oylar sayıldı.

Yapılan inceleme sonucunda, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için hazırlanan oy pusulalarının bulunduğu zarflardan birinin içerisinden, bir mahallenin muhtar adayının oy pusulasının çıktığı, sandık kurulunun da söz konusu durum hakkında tutanak tanzim ettiği belirlendi.

Belediye başkanlığı seçiminde, CHP adayı Dursun Uzunca'nın 596, AK Parti adayı Mehmet Çelik'in ise 595 oy aldığını göz önünde bulunduran seçim kurulu, geçersiz sayılması gereken oyun, hangi partiden düşüleceğinin tespit edilememesi üzerine, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Fatih Karaca başkanlığında toplantı yapıldı.

İtirazların da değerlendirildiği toplantıda, belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesine hükmeden kurul, Aşdağul beldesinde belediye başkanının belirlenmesi için seçimin 1 Haziran'da tekrarlanmasına hükmetti.

BDP : İPTAL İSTİYOR

BDP tarafından Batman’ın Kozluk ilçesinde belediye başkanlığı seçimin iptali için İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvuruda bulunuldu.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, resmi olmayan sonuçlara göre Batman Belediye Başkanı seçilen Sabri Özdemir ve BDP İl Başkanı Serdar Atalay ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na gelerek, seçimin iptali için itiraz dilekçesini verdi.

Milletvekili Ata, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Kozluk ilçesinde seçime hile karıştığını savundu.