BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70
HABER /  GÜNCEL

Burak Yıldırım’ın katiline 18 yıl

Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan derbi maçının ardından Edirnekapı metrobüs durağında bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçe taraftarı Bur...

Abone ol

Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan derbi maçının ardından Edirnekapı metrobüs durağında bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım’ın katil zanlısı Yusuf Ortak 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Fenerbahçe- Galatasaray arasında 12 Mayıs’ta oynanan derbi maçının ardından Edirnekapı metrobüs durağında Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım’ı bıçaklayarak öldüren Yusuf Ortak’ın yargılanmasına bugün devam edildi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapsi istenen Yusuf Ortak ve ölen Burak Yıldırım’ın babası Hikmet Yıldırım, ağabeyi Salih Yıldırım ve tarafların avukatları hazır bulundu.
Mahkeme hakiminin karar duruşması esnasında baba Yıldırım’a “Söylemek istediğiniz bir şey var mı?’’ sorusu üzerine Hikmet Yıldırım “Çok mağdurum. Ben en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum’’ dedi.

"KÜFRETTİ, TOKAT ATTI"
Pişman olduğunu ifade eden sanık Yusuf Ortak ise savunmasında, “Olay bir anda yaşandı. Maçtan sonra arkadaşımı evine bırakmak istedim. Bir grup arakamdan küfrediyorlardı. Sonra gruptan yüzü kaşkol ile kaplı ölen Burak Yıldırım üzerime doğru geldi. Küfretti, tokat attı. Bıçak çektim. Tamamen kendimi savunma amaçlıydı. Böyle bir olay yaşandığı için pişmanım, karar mahkemenindir. Dosyada adaletin tecelli edeceğine inancım tamdır” dedi.
Ardından karar için mahkeme hakimi herkesi dışarı çıkartarak duruşmaya ara verildi. Verilen aranın ardından hakim, sanık Yusuf Ortak’ın “kasten adam öldürme” suçundan suçu sabit olduğundan, TCK 81/1 maddesi gereğince müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, ancak TCK.’nın 25, 27, 28 ve 87/4 maddelerinin uygulanmasına yer olmadığına bu nedenle TCK 29. maddesi gereğince sanığın ölenden kaynaklanan haksız fiilin meydana getirdiği hiddetin etkisi altında suçu işlediği, haksız tahrikin şiddetinin az olduğu anlaşıldığından indirim yapılarak sanığın 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
(İHA)