BIST 9.447
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.497,92
GÜNCEL

Bünyamin Sürmeli uyardı! Salı gününe dikkat kar geliyor

CNN TÜRK Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli önümüzdeki hafta etkili olacak soğuk hava dalgası nedeniyle İstanbul'da kar yağışının görülebileceğine dikkat çekti.

CNN TÜRK Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli, soğuk ve yağışlı bir sistemin geleceğini ifade ederek, önümüzdeki haftanın yağışlar nedeniyle zorlu geçebileceğine dikkat çekti. Sürmeli, İstanbul'da yüksek kesimlerde Salı ve Çarşamba günlerinde kar yağışının görülebileceğini aktarırken bu yağışların özellikle Batı Karadeniz'de şehir içinde daha etkili olacağını ifade etti.

CNN TÜRK Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli'nin önümüzdeki hafta içi hava durumu değerlendirmelerinin tamamı şöyle:

'Gelen sistemin Pazartesi günü Marmara ve Ege’de dolu, sel riski var. İklim değişimi kapsamında yağışlar gibi rüzgar da toplanıp bir araya geliyor. Rüzgarın kuvvetli olduğu zamanlarda afet seviyesinde dolu, sel ve fırtına meydana geliyor. Olmadığı zamanlarda hava sakinliyor bu sefer hava kirliliği başka hastalıklar ortaya çıkmaya başlıyor. Dolayısıyla iki yönlü de sıkıntı. Onların bir diğer yönünü de aşırı yağış yapan kısmına geliyoruz. Pazartesi gününden itibaren önce Trakya, Ege ve ardından İç Anadolu’ya, Batı Karadeniz’e ilerleyecek ve Pazartesi’den Salı’ya geçerken İstanbul’da Avrupa yakasına sonra Anadolu yakasıyla birlikte güneye yani Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya Marmara’nın orta kesimlerinden Batı Karadeniz’e ilerliyor. Bu sistemle beraber aynı kuvvetli karışım enerjisinden bir şey kaybetmeden İç Anadolu’ya ve Batı Karadeniz’e ilerleyecek. İki gün içerisinde bu hareketi yapacak. Bu hareketin içinde güneyli rüzgarlar arkasında kuzeyli rüzgarlar var. Yağış ilerlerken arkasından soğuğu getiriyor. Soğuk hava getiren rüzgarlar bu sistemi sürüklüyor. Trakya’da yağış kuvvetlenirken Batı Karadeniz’de ve Bolu çevrelerinde hava da soğuduğundan yağışlar kara dönüşmeye başlayacak. Salı günü için biraz erken görünüyor ama Trakya’da kar ihtimali var. İstanbul’da da çok sınırdayız. Çarşamba günü yağışı yakalarsak çünkü sistem iyice doğuya ilerleyeceği için yağışlar bitmeye başlayacak. Sıcaklığın sert düşüşü denizden destek alırsa kar yağışı havada görebileceğimiz bir şekilde olur. Bu kar yağışı Batı Karadeniz’de şehir içinde örtü yapabilir. Önümüzdeki hafta zorlu geçebilir.'

Sitene Ekle