BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Bunun ne olduğunu biliyor musunuz?

Kore’nin en meşhur ve en leziz yemeklerinden biri olan Bibimbap, Türkler tarafından çok sevildi. EMITT Turizm fuarını ziyaret edenler Bibimbapın hem tadına baktı hem de tarifini aldı.

Abone ol

EMITT Fuar'ındaki Kore Turizm Organizasyonu'nun standında gerçekleşen keyifli etkinliğe yoğun ilgi vardı.

EMITT Turizm fuarında dün, Kore Turizm Organizasyonu ve Asiana Airlines ev sahipliğinde, dost ülke Kore’nin leziz yemeği Bibimbap DO&CO’nun aşçıları tarafından yapıldı. 

Kore’nin en meşhur ve en leziz yemeklerinden biri olan Bibimbap, damak tadımıza uygunluğu ile de Türk seyahat severler tarafından da beğeniyle karşılandı. Stand önünde uzun kuyruk oluştu.Değişik lezzetle tanışan ziyaretçiler, Bibimbap’ın yapılışı hakkında bilgi aldılar. 

BİBİMBAPIN TARİHÇESİ

Bibimbap’ın nasıl doğduğu, ilk defa nerede yapılmaya başlandığı konularında pek çok hipotez vardır. Kore’de en güzel Bibimbap’ın yapıldığı yer olarak Jeonju bilinir. Araştırmalar sonucu, Bibimbap yemeğinin 200 yıldan fazla zamandır Jeonju’da yapıldığı tespit edilmiş. Yüksek bir ihtimal dahilinde ilk Bibimbap , birbirinden taze mevsim sebzeleri, değerli pirinçleri ve onu taçlandıran yumurtası ile kraliyet sofralarının baş tacı olarak Kore mutfağına girmiş ve sonrasında da halkın geneline yayılmış leziz Kore yemeğidir. CNN’in Travel yayını tarafından dünyanın en iyi 50 lezzeti arasında yer almaktadır.

Bibimbap yemeği için hangi malzemeler gerekir?

2 adet Patlıcan
2 adet kabak
2 tadet havuç 
2 adet orta boy kuru soğan
1 Demet takribi yarım kilo ıspanak
Yumurta (Her servis tabağı için 1 adet)
1 su bardağı pirinç

Sos için; susam yağı ve Goçujang (Kore Acı Biber salçasıdır veya damak tadınıza uygun acı-tatlı bir biber salçası da kullanabilirsiniz.)

BİBİMBAP NASIL YAPILIR?

Havuç, kuru soğan, patlıcan ve kabak ince ince jülyen doğranır.
Sıvı yağda sert olan sebzeden kavurmaya başlayın. (yani önce havuç, sonra kabak ve en son patlıcan) Kavururken biraz tuz ilave edin.
Ispanakları suda haşlayın. (kaynar suda 5-10 dakika arası tercihen biraz diri kalmalı. Siz damak zevkinize göre daha fazla kaynatabilirsiniz.)
Ispanağı sudan çıkardıktan sonra bir diş sarımsak, tuz, susam yağıyla karıştırılır.

Pirinci iyice yıkayın, 1 bardak pirince 2 su bardağı su ilave ederek 
haşlayın. (Yağ ve tuz koymayın lapa gibi olsun.)

Pirinci tabağa yayın sonra üzerine bölüm bölüm sebzeleri koyun. Sıvı yağda yumurtayı pişirin ve sebzenin üzerine koyun. (Yumurtanın sadece sarısını kullanın. Yumurta sevmeyenler koymayabilirler.)
Susam yağı ve acı biber şalçasını, kendi damak tadınıza göre ilave edin. Biber salçası yağlı cins ise ekstra yağ koymaya gerek yok. 

Bibimbap genel olarak karışık mevsim sebzeleri ile yapılabilen bir yemektir. İsterseniz sevdiğiniz değişik sebzeler de ekleyebilirsiniz. Salatalık, soya filizi ve mantar da Bibimbap’a lezzet katar.