BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,77
ALTIN 2.493,10
HABER /  GÜNCEL

Bunun için adam ezilir mi?

Göz göre göre hurdacıyı ezen sürücüye "kasten öldürmeye teşebbüs"ten dava açıldı.Sürücünün gerekçesi ise yok artık dedirtti!

Abone ol

İstanbul Zeytinburnu'nda kendisine yol vermeyen hurdacı Durmuş Çetin'in üzerine, kullandığı minibüsü hızla sürerek üzerinden geçtiği öne sürülen sürücü Ayhan Y. hakkında, "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

GÖZ GÖRE GÖRE HURDACIYI EZDİ

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...


Ayhan Y., olaydan sonra gözaltına alındığında "Birden önüme çıktı" diye ifade vermiş ve serbest bırakılmıştı. Ancak güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktıktan sonra ise savcılığa çağrılan ve tutuklanan zanlı, görüntüler üzerine ifade değiştirip "Yol istedim vermedi. Hurda arabasından bir şey aldığını görünce bana zarar verebilir diye aracımı üzerine sürdüm" demişti. Belinin kırıldığı tespit edilen hurdacı Durmuş Çetin ise halen tedavi altında bulunuyor.

Dava konusu olay Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi'nde 9 Mart günü saat 14.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre bir tekstil firmasında şoför olarak çalışan Ayhan Y., 34 FSC 55 plakalı beyaz renkli minibüsüyle ilerlerken dar olan caddede hurda arabasıyla ilerleyen Durmuş Çetin'den yol istedi. Hurdacı Çetin ise yolun dar olduğunu belirterek ısrarla kendisinden yol isteyen Yılmaz'a yol vermedi ve el kol işareti yaptı.

Bunun üzerine Ayhan Y., bir anda gaz pedalına yüklenerek minibüsü Çetin'in üzerine sürdü. Hurdacı Çetin kaçmaya fırsat bulamadan aracın altında kaldı. Üzerinden minibüs geçen Hurdacı ve arabası yolun iki yanına fırladı. Bu sırada olayı görenler 30 metre ileride minibüsün önünü kesti. Polis, sürücüyü gözaltına aldı. Beli kırıldığı anlaşılan genç, Samatya devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaklaşık 12 saat gözaltında kalan Ayhan Y. savcılıkta verdiği ifadede, "Hurdacı aniden önüme çıktı, aracımı sola kırdım ama çarptım" dedi. Zanlı, tutuksuz yargılanmak serbest kaldı. Ancak kaza anının güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkması üzerine savcılığa çağrılan Ayhan Y., ifadesini değiştirdi. Kornayla ikaz ederek hurdacıdan yol istediğini ifadesinde belirten Yılmaz, "El kol hareketi yaptı. Arabasının altına eğilerek bir şeyler almaya çalıştığını görünce bana zarar verebileceğini düşünerek gaza bastım" diye konuştu.

Minibüsüyle Durmuş Çetin'in üzerinden geçen Ayhan Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Özkan Koç ise sanık hakkındaki soruşturmayı kısa sürede tamamladı. Savcı Koç, Ayhan Y. hakkında "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İddianamede, Ayhan Y.'nin yürümekte olan Durmuş Çetin'e çarptıktan sonra yere düştüğü halde üzerinden aracıyla bilerek ve isteyerek geçerek öldürmeye teşebbüs ettiği, öldürme kastıyla hareket ettiği belirtildi. Duruşma önümüzdeki günlerde görülecek.