BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Bunu yapmayan seçimde oy kullanamayacak!

Türkiye, 1 Kasım'da yeniden seçime gidiyor. Yüksek Seçim Kurulu, adres değişikliği konusunda seçmenleri uyardı. Değişiklik 10 Eylül 2015 tarihine kadar yapılabilecek!

Abone ol

AK Parti, CHP ve MHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasıyla erken seçim kararı alındı. YSK, 1 Kasım'da erken seçimin yapılacağını açıklamasının ardından seçmenleri 'seçmen kaydı' konusunda uyardı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Kasım'da yapılacak seçimler için adres değişikliğini nüfus müdürlüklerine bildirmeyen vatandaşların, 10 Eylül Perşembegünü mesai bitimine kadar nüfus müdürlüklerine başvuru yaptıktan sonra adres kayıtlarını değiştirmeleri ve yeni adreslerini bildirmeleri gerekiyor.

bunu-yapmayan-seçimde-oy-kullanamayacak.jpg

BİNLERCE KİŞİ ADRES BİLDİRİMİNDE BULUNMADI

7 Haziran seçimlerinden sonra adres değişikliği yapan binlerce kişinin adres bildiriminde bulunmadığını tespit ettiklerini söyleyen Yüksek Seçim Kurulu, bu kişilerin ilgili kurumlara başvuruda bulunarak gerekli adres değişikliği işlemlerini yapmaları için 10 Eylül günü mesai bitimine kadar sürelerinin olduğunu söyledi.

FATURA İLE BEYANDA BULUNULABİLİR

Adres değişikliği yapacak kişiler kendilerine ait tapu, kira sözleşmesi ya da kendi adlarına düzenlenen bir fatura ile beyanda bulunabilme hakkına sahip olacak.