BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  POLİTİKA

Kahire’de doğmuş, 30 yaşında Türkiye'ye gelmiş

Başbakan Erdoğan, "Gazze'yi bırak Türkmenlere" bak diyen İhsanoğlu'na yüklendi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, İhsanoğlu için "bu toprakların evladı" diyen Kılıçdaroğlu'na "Kahire’de doğmuş, 30 yaşında Türkiye'ye gelmiş hangi bu toprakların evladı? Kimi aldatıyorsunuz? Bu toprakların evladı biziz biz. Burada doğduk burada çalışıyoruz. " diye çıkıştı.

Başbakan Erdoğan, bugün açlacak Ankara İstanbul yüksek hızlı tren hattının Eskişehir durağında konuştu. Gündeminde İsrail'in saldırıları, Ekmeleddin İhsanoğlu ve muhalefetin dış politika eleştirileri vardı. İşte o açıklamadan önemli satır başları:

BU ZİHNİYET TÜRKİYE'Yİ KARA TRENE MAHKUM ETMEK İSTEYEN ZİHNİYET

10 Ağustos’ta bir tercih yapacaksınız; ya eski Türkiye ya yeni Türkiye. Adayların partilerin hızlı tren hayalleri var mı? Bunların Marmaray gibi bir derdi var mı? Olamaz. Bizim ulaştığımız yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Yüksek hızlı tren hatlarına sabotaj düzenlediler. Bu zihniyet, Türkiye’yi kara trene mahkum etmek isteyen zihniyet.

ESKİ TÜRKİYE İLE YENİ TÜRKİYE SANDIKTA KARŞILAŞACAK

Daha fazla yüksek hızlı tren hatı, daha fazla okul hastane yapmak için yola çıktık. 10 Ağustos'ta eski Türkiye ile yeni Türkiye sandıkta milletin huzuruna çıkacak. Kimin hangi partiden olduğu önemli değil. Seçimde ya eski Türkiye'nin monşer adayını yada yeni Türkiye'nin milletin adayına oy vermenizi bekliyorum.

BM, İSRAİL'İN ŞIMARIKLIĞINA DESTEK VERİYOR

İsrail'in Gazze'ye başlattığı barbarca katliam tüm hızıyla devam ediyor. Birleşmiş Milletler katliama karşı sessiz, hatta İsrail'in şımarıklığına destek veriyor. Biz şu anda insani yardımı bile ulaştırmaya zorlanıyoruz. İlaç, gıda göndereceğiz onu bile engellemeye çalışıyoruz. Er veya geç oraya ulaşacağız. Bu konuşmalar bu karışımlar bu beyefendileri rahatsız ediyor. İsteseler de istemeseler de devam edeceğiz. CHP, MHP, malum medya, HDP, Pensilvanya İsrail’in işini kolaylaştırıyorlar.

ANTİ SEMİTİZM VE İSLAMAFOBİA İNSANLIK SUÇU

İçeride dışarda sözlerimizi çarpıtarak bizi antisemitist gibi göstermeye çalışarak ahlaksızca bir kampanya yürütüyorlar. Dünyada antisemitizmin bir insanlık suçu olduğunu ifade eden belki de ilk başbakanım ve bunu söyledikten sonra İslamafobya konusunda onların da İslamafobya'nın bir insanlık suçu olarak ilan etmelerini istedim. Varşova'da yapılan bir uluslararası toplantıda son anda bunu kayda geçirdik ama Avrupa dürüst davranmadı, samimi davranmadı. Aynı şekilde İslamafobya'yı bir insanlık suçu olarak ifade edemediler, biz etmeye devam ediyoruz, isteseler de istemeseler de etmeye devam edeceğiz, nerede olursa olsun bunu seslendirmeye devam edeceğiz.

MIT TIR'LARI

Durdurulan TIR’lar Türkmenlere insani yardım götürüyordu. Türkmen kardeşlerimize her türlü yardımı yapan biziz. Adana'daki tırları arayanlar Pensilvanya'nın temsilcileriydi. Cumhuriyet gazetesi diyor ki Başbakanın emriyle durduruldu. Gerçi burada benim emrim yok. Ben emredersem ne olacak?  Mit TIR'ını durduramazsın buna yetkin yok, Türkmenlere insani yardım götürüyordu. 

BUNLARIN DERTLERİ İSRAİL'E DALKAVUK OLMAK

Bunların derdi Türkmenler değil. Dünyanın neresinde Müslüman, Türk, mazlum, mağdur hangi dinden olursa olsun varsa biz oradayız. Bunların dertleri İsrail'e dalkavuk olmak. Eğer dertleri Türkmenler olsa bu kadar sorumsuz, pervasız, ahlaksız davranmazlardı. Türkmen kardeşlerimiz için gerçekten ne yaptığımız merak ediyorlarsa gidip Suriye'deki Irak'taki Türkmen kardeşlerimize sorsunlar.

KILIÇDAROĞLU'NUN DÜMEN SUYUNA GİRMİŞ

Bak şimdi ne diyor adayları. Gazze'yi bırak, Rabia'yı bırak Türkmenlere bak diyor. Şuna bak ya. Aman yarabbi 1 ay içinde nasıl da Kılıçaroğlu'nun dümen suyuna girmiş, ne kadar çabuk girmiş. Ben bu kadar kabiliyetli olduğunu zannetmiyordum. 1 ay içinde babasını bu ülkeden kovan CHP. Şimdi onun safına girdi. Açıklama yapıyor Kılıçdaroğlu bu toprakların evladı diyor. Hangi toprakların ya.

BU TOPRAKLARI EVLADI BİZİZ

Kahire’de doğmuş, 30 yaşında Türkiye'ye gelmiş hangi bu toprakların evladı? Kimi aldatıyorsunuz? Bu toprakların evladı biziz biz. Burada doğduk burada çalışıyoruz. CHP genel müdürü gibi takiyeci yalancı müfteri yapIyla arap kardeşlerimiz ırkçı bir görüntü vermeye başladı. Şimdi gidin monşere sorun. Türkmen nedir nerelerde yaşar inanız bilmez. Çünkü öyle bir derdi yok, onların sofralarına oturmamış. Bizim için Gazze milli, insani meseledir. Sonuna kadar yanlarında olacağız.