BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bunları Erdoğan'ın yüzüne söyleyecek

CHP'nin gerçekleştirdiği ’Gündemdeki Türkiye’ konulu panelde konuşan vekiller hükümete karşı sert eleştirilerde bulundu

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ’Gündemdeki Türkiye’ konulu panele katılan Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve Denizli Milletvekili İlhan Cihaner Ak Parti hükümetini sert bir dille eleştirdi.

Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Bana diyorki, ’O müsvettedir diyor, O edepsizdir’ diyor. Ben dava açtım kendisine. Şimdi eğer kendi hakimleri eğer bunda hakaret yok derse her gün çıkıp bu kelimeleri Tayyip’in yüzüne söyleyeceğim. Benim de hakkım değil mi? Bunların bakanlarına bakan demeye dilim varmıyor. Ne Tayyip’e Başbakan demeye varıyor ne de Abdullah’a Cumhurbaşkanı demeye varıyor. Çünkü o makamları bu milletin şerefine haysiyetine uygun temsil etmiyorlar" dedi.

CHP Sivas Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Sivas Belediyesi Nikah Salonu’nda ’Gündemdeki Türkiye’ konulu panel düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Sivas Milletvekili Özdemir, Ak Parti hükümetinin Türkiye’yi kötü yönettiğini ileri sürerek, "Ak Parti iktidara geldiği zamandan bu yana bu ülke nasıl daha iyi yönetilir diye bakmadı. Tam tersine, bu ülke nasıl yönetilemez hale gelir diye gayret gösterdi. 10 yıllık sürece şöyle bir bakalım. Önce Cumhuriyet’in bütün kurumlarını ya birer ikişer tasviye etti ya değiştirdi ya dönüştürdü. Medyanın bir kısmını satın adlı, bir kısmında da korku imparatorluğu kurdu. Ve bugünlere ses çıkaracak ne kadar aydın, demokrat, gazeteci, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin subayları varsa, her kim varsa, bu kötü gidişe karşı koyacak herkesi Silivri toplama kampına koydu" dedi.

TAYYİP’E BAŞBAKAN DEMEYE DİLİM VARMIYOR

Ak Parti lideri Başbakan Erdoğan’ın barış yanlısı olmadığını ve her gün kavga ettiğini belirten Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise, "Tayyip Erdoğan her gün kavga ediyor. Her gün saldırıyor. Her gün ana muhalefet partisinin başkanına küfrediyor. Ben milletvekiliyim arkadaşlar. Bana diyorki, ’Ben ona ne milletvekili derim, ne de insan derim.’ Ondan sonra, ’O müsvettedir diyor, O edepsizdir’ diyor. Ben dava açtım kendisine. Şimdi eğer kendi hakimleri eğer bunda hakaret yok derse her gün çıkıp bu kelimeleri Tayyip’in yüzüne söyleyeceğim. Benim de hakkım değil mi? Bunların bakanlarına bakan demeye dilim varmıyor. Ne Tayyip’e Başbakan demeye varıyor ne de Abdullah’a Cumhurbaşkanı demeye varıyor. Çünkü o makamları bu milletin şerefine haysiyetine uygun temsil etmiyorlar" diye konuştu.

CİHANER’DEN POLİS KAMERASI TEPKİSİ

Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ise, paneldeki polis kamerasına tepki göstererek, "Muhetemelen bu arkadaşlar aldıkları emri yerine getiriyorlardır. Ama bu bile Türkiye’de Ak Parti iktidarının kendisinden olmayana nasıl bir şüpheyle baktığının, toplumu nasıl ayrıştırdığının, nasıl baskı altına aldığının büyük bir göstergesidir. Şimdiye kadar hiç bir şeyden kormadık, kameralardan da kormayız herhalde" dedi.

BECERİKSİZLİKLERİNİ ÖRTMEK İÇİN CHP’Yİ SUÇLUYORLAR

Cihaner, daha sonra Reyhanlı’daki patlamaya değinerek yetkililerin uyarıldığını, ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını ifade etti. Cihaner şöyle konuştu: "Suriye’de olaylar başladığından beri hem bölge milletvekillerimiz, hem genel başkanımız Suriye politikasının Türkiye’yi adım adım bir çatışmaya felakete sürüklediğini söylediler. Bu uyarıları dikkate almadılar. Üstelik bir kaç gün önce bu patlamaların meydana geleceğine dair istihbarat aldılar. Kendi beceriksizlerini örtmek için sorumlu CHP’ymiş gibi bir hava yaymaya çalıştılar. Lütfen kendimizi bu propagandaya kaptırmayalım. Çok tehlikeli bir ayrıştırmaya götürüyorlar Türkiye’yi. Suriye’de varolan iç çatışmasının Türkiye’ye yansımasını isteyecek kadar gerçeklikten kopmuşlar. Aynı mezhepçi, ırkçı politikayı Türkiye’ye de yürütüyorlar. Ve genel başkanımızın inançsal ve etnik özelliklerinden yola çıkarak toplumu ona karşı kışkırtıyorlar. Tuzağa düşmeyelim."