BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bunlara oy verirseniz iki elim yakanızda

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde Başbakan Erdoğan'a, oğlu Bilal Erdoğan üzerinden yüklendi.

Abone ol

30 Mart'ta haramilerin iktidarına son vermeye çağıran Kılıçdaroğlu, seçmenlere seslenerek "Bunlar sizi soydular. Bunlara oy verirseniz benim iki elim sizin yakanızda olur." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Yalova'da düzenlenen mitinge katılarak halka hitap etti. İşte CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları:

HÜKÜMET İSTİFA ETMEYECEK

Bu ülkenin nüfusunun en az yarısı ona hırsız diyor. Hırsız ünvanı verilen adam Başbakanlık koltuğunda oturur mu? Adı ‘Başçalan’dır.

Hükümet istifa edebilir mi? İstifa etmeyecekler. Bir adamın yüreğinde Allah korkusu varsa, kul hakkı yemek dünyanın en büyük günahıdır diyebiliyorsa zaten bir gün bile o koltukta oturamaz. Bunlarda Allah korkusu yok, ar damarı yok.

ONA HER YERDE HIRSIZ DİYECEĞİM

Rahatlıkla söyleyebilirsiniz kimse bir şey yapamaz size. O hırsız o koltuktan inmedikçe ona her yerde hırsız diyeceğim. Başçalan ‘ben yürütmenin başıyım’ diyor. Biz de sana aynısını söylüyoruz, evet sen yürütmenin başısın.

O İMAMA SAYGIM VAR

Bir ara demiştim ki ya koltuğu bırak ya helikoptere bin başka yere git demiştim. Eleştirdiler, Hak sormayacak mısın diye. Merak etmeyin hesabını sonuna kadar soracağım. Kaçar mı? Kaçar ama kaç, kaçtığın ülkeden seni geri getireceğim. Diktatörlerin başka bir özelliği daha var. Bunlar camide içki içiyorlar dedi. İmam diyor ki içki içilmedi. Sen misin bunu diyen imamı sürdüler. İmamı sürdüler, doğruyu söylediler. Sen ne söylersen söyle o imama saygı duyuyorum

KABATAŞ OLAYINI ÇIKARDI

Kabataş olayını çıkardı sonra, dövmüşler, bayıltmışlar. Ya Allah aşkına binlerce kişinin geçtiği iskelede böyle bir şey yok. Gösterdiler böyle bir şey yok. Ne kavga ne vurma, yere yatırma hiçbiri yok. Yalancıdan başbakan olmaz, başçalandan başbakan olmaz, hırsızdan başbakan olmaz. Başbakan ahlakıyla örnek olacak kişidir.

Ne oldu? Bugüne kadar çok sayıda kaset çıktı. Hiç kimde çıkıp bu kaset yalandır, montajdır demedi kabul etti. Ama ne zaman Bilal Oğlanla başçalanın kasetleri çıktı işte o zaman. Önce bir hayal kırıklığı, önce bir sesini kesti. Sonra montaj dedi, sonra kriptolu telefonum dinleniyor dedi. Dolaylı yoldan onayladı.

BİLAL OĞLAN ADALAR ALIYOR

Dün bir ses kaydı daha düştü. Bilal oğlan ada alıyor, adalar alıyor. Başçalana soruyorlar oğlun ada almış. Başçalan diyor, yok demiş adacık alıyor. Hani gemicik almıştı ya. 

BUNLARA OY VERİRSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA

Millet oy verdi, hırsızlık yapıyorlar. Hesabını sormazsam namerdim. AKP’ye oy verenlere sesleniyorum. Siz onları iktidar yaptınız, gittikleri yerde alkışladınız. Kırmızı plakalı arabalara bindiler. Bunlar sizi soydular. Bunlara oy verirseniz benim iki elim sizin yakanızda olur

AKP’ye oy verenler bunlara vicdanınız el veriyorsa diyecek bir şeyim yok. Ama vicdanınız sızlıyorsa 30. Mart’ta haramilerin iktidarına son verelim. Sizin bir belediye başkanınız vardı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden intikam alacağım diyordu. Yalovalılar da seçti belediye başkanı oldu. Ne oldu başka partiye. AKP’ye geçti. Kendisine oy veren Yalovalıları kandırdı ve yalan söyledi Yalan söyleyenden belediye başkanı da olmaz.

Muharrem’i Türkiye ’nin her yerine göndereceğim seçim döneminde her yerde çalışacak. Bu başçalan dedi ki suyun diğer tarafında olanlar. Diktatörlerin bir özellikleri de ayrıştırırlar, kavga ettirirler. Hangi partiye oy verdiyseniz verdiniz ben sizi ayırmayacağım, bölmeyeceğim. Demokrasiyi, Çanakkale’yi, şehitlerimizi, Cumhuriyet’i savunuyorum. Hepinizin başımın üzerinde yeriniz var. Kim olursa olsun benim başımın üzerinde yer, var ayrım yapmadım yapmayacağım. CHP olarak büyük çabalar harcadık 46 tane belediye başkan adayımız var başı açık başı kapalı.

Adaylarımız seçildikten itibaren hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşları kucaklayacaklar, sorunları çözecekler. Biz devleti kuran partiyiz, biz başka bir partiyiz, biz kul hakkı yemeyiz, biz herkesin inancına saygı gösteren bir partiyiz.

Yeni bir belediye başkanı arkadaşımız var. Asla ve asla CHP kimliği olduğu sürece size yalan söylemeyecek. Mevcut belediye başkanı gibi yalanlar söylemeyecek.