BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bunlar sigara kutularından çıktı

Hollanda uyruklu Cornelis J. ve Anna C. isimli yaşlı çift, İran’dan Türkiye’ye giriş yaptığı sırada Esendere Gümrük Kapısı’nda gözaltına alı...

Abone ol

Hollanda uyruklu Cornelis J. ve Anna C. isimli yaşlı çift, İran’dan Türkiye’ye giriş yaptığı sırada Esendere Gümrük Kapısı’nda gözaltına alındı. Hollandalı çiftin çantalarında yapılan aramalarda, sigara kutuları içerisine gizlenmiş üzerinde Farsça ve Arapça yazıların bulunduğu 207 adet tarihi eser ele geçirildi.
Esendere Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, İran’dan Türkiye’ye giriş yapan Hollanda uyruklu 63 yaşındaki Cornelis J. ve 68 yaşındaki Anna C.’nin durumundan şüphelendi. Hollandalı çiftin valiz ve eşyaları X-Ray cihazına sevk edilirken, yapılan kontrollerde çantaların içerisinde bir yoğunluk tespit edildi.

SİGARA KUTULARINDAN TARİHİ ESERLER ÇIKTI
Çantaların özel bölmelerinde bulunan sigara paketleri içerisinde peçetelere sarılı çeşitli boy ve ebatlarda üzerinde Farsça ve Arapça yazıların bulunduğu 176 adet madeni para ile İran’da dini sembol olarak kullanılan 31 adet tarihi mühür ele geçirildi.
Yaşlı karı koca çift hakkında adli tahkikat başlatıldı.
(İHA)