BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.434,83
HABER /  GÜNCEL

Bunlar da 1 Mayıs'ın en talihsizleri!

Türkiye'nin dört bir yanından gelen Sıhhıye Meydanı'nda toplanan Birleşik Kamu İş Sendikası'na bağlı gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

Abone ol

1 Mayıs kutlamalarının en talihsizleri Birleşik Kamu-Sen ile Eğitim İş sendikaları oldu. Sıhhiye Meydanı'nda bayram kutlamaya giden sendika üyeleri umduklarını değil, polisin sıktığı gazı yedi.

1 Mayıs İşçi Bayramı Ankara'da iki farklı mekanda kullandı.  Tandoğan'daki kutlamalar normal seyrinde giderken Sıhhiye'de olaylar çıktı.

Yurdun çeşitli yerlerinden otobüslerle Ankara'ya gelen Birleşik Kamu-Sen üyeleri ile Eğitim İş üyeleri meydana alınmadı.

Polis gerekçe olarak onların alana giriş izninin olmadığını gösterdi.

1 Mayıs için gece boyunca yol alan işçiler de polis barikatını zorla aşarak meydana girmek istedi. Bunun üzerine polisten sert müdahale geldi. İşçilere göz yaşartıcı gazla müdahale eden polis, alana girişe izin vermedi.

Gerilimin tırmanması üzerine olayın çıktığı yere gelen CHP'li Gürsel Tekin, polislerle konuşarak ortamı yatıştırdı. Tekin, Valilik ve 1 Mayısı düzenleyen komite ile görüşerek işçilerin alana girişini sağlayacağı sözü verdi.

Bunun üzerine işçiler güneşten korunmak için köprü altına geçerek beklemeye başladı.

İŞTE O ANLAR;

ANKARA'DAKİ KUTLAMALARDAN NOTLAR

KANLI 1 MAYIS'TAN SONRA BİR İLK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılmak üzere alana geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ile alana gelen Çelik, mitinge katılanları selamlayacak.

Bakanlık yetkilileri, 1977'de Taksim Meydanı'ndaki olaylı mitingin ardından ilk kez bir bakanın 1 Mayıs kutlamasına katıldığını belirtti.

TANDOĞAN'DAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Ankara'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Hak-İş ve Memur-Sen tarafından düzenlenen miting, katılımcıların Tandoğan Meydanı'nda yerini almasıyla başladı.

Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan katılımcılar, taleplerini içeren dövizler taşıyıp çeşitli sloganlar atarak Tandoğan Meydanı'na geldi. Katılımcılar, Degol Caddesi üzerinde oluşturulan polis noktasından üzerileri aranarak meydana alındı. Tüm grupların alana girişinin ardından miting, mehter takımının gösterisiyle başladı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve bağlı sendikaların yöneticileri alana girerken ellerindeki kırmızı karanfilleri alanda çalışan gazetecilere verdi ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Arslan ve beraberindekilere "1 Mayıs maskotu" da eşlik etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve bağlı sendikaların yöneticileri alana GMK Bulvarı üzerinden giriş yaptı. Gündoğdu ve beraberindekiler yol boyunca katılımcıların 1 Mayıs'ını kutladı.

Tandoğan meydanı İşçilerden ziyade memurların hakimiyeti altında bulunuyor. Sloganlar daha çok memurların hak talepleri üzerine oluyor. Grev ve toplu sözleşme hakkı, memur maaşlarına yüzde 16 zam, öğretmen maaşlarına zam ile ek ödeme talepleri hem pankartlarla hem de sloganlarla dile getiriliyor.

Pankartlarda en çok dikkat çeken bir diğer konu ise başörtüsü. Her alanda başörtüsüne özgürlük isteyen pankartlar dikkat çekiyor. Alanda 1 Mayıs marşı ve Ahmet Kaya şarkıları çalınıyor.