BIST 9.570
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.471,20
HABER /  GÜNCEL

Bungesliga'nın en iyisi bir Türk futbolcu

Nuri Şahin Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) sezonun ilk yarısının en iyi oyuncusu seçildi.

Abone ol

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) futbolcuları tarafından sezonun ilk yarısının en iyi oyuncusu seçilen, Borussia Dortmund'lu milli futbolcu Nuri Şahin, bunun kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Nuri, spor dergisi Kicker'de yayımlanan röportajında, Bundesliga'daki 286 oyuncunun kendisini ilk yarının en iyi oyuncusu seçtiğinin hatırlatılması üzerine, ''Bu, olabilecek en büyük ölçüde kabul görmektir. Bunu, yaptığım çalışmalara verilen değer ve çalışmalarımın tasdik edilmesi olarak görüyorum. Kendilerine karşı oynadığım ve durumu en iyi değerlendirebilecek olan meslektaşlarım tarafından seçilmem büyük bir onur'' dedi.

Bu sezon, bazı istisnalar dışına görevini yerine getirdiğine ve geçen sezona göre performansını yükselttiğine inandığını ifade eden Nuri, yine de performansını daha da yükseltebileceğini belirtti.

Başarı için çok çalıştığını, ancak bunun, takımın, teknik direktörün ve kulübün yardımı ile olduğunu kaydeden genç oyuncu, ''Beni takdir ediyor ve bana güveniyorlar. Bana ihtiyaç duyulduğunun, tam olarak kendimi verebileceğimin ve hata da yapabileceğimin her zaman bilincinde olmak isterim'' şeklinde konuştu.

Nuri, başarısında takım arkadaşlarının katkısının büyük olduğunu, onlarla saha içinde çok iyi anlaştığını kaydetti.

Sezon başında kendisini, Bayern Münih'li oyuncular Bastian Schweinsteiger ve Mark van Bommel ile mukayese ettiği için eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine de Nuri, ''22 yaşındaki birisi olarak kendimi mukayese etmek için bilinçli bir şekilde tecrübesi olan bu iki oyuncuyu seçtim. Kendim için ölçüyü ve hedefleri yüksek tuttum. Benim üzerimde baskı oluşmaması için kulübün buna iyi bakmayacağını da biliyordum'' dedi.

''Ligin en iyi orta sahasının lideri misiniz?'' şeklindeki bir soruya karşılık da Nuri, bu mevkide yüksek kalitede futbolculara sahip olduklarını belirterek, en iyi orta sahaya sahip olduklarını iddia etmesinin kibirlilik olmayacağını kaydetti.

Milli futbolcu, ''Gelecek ile ilgili planlarınızda Borussia Dortumund'un Şampiyonlar Ligi'nde yer alması önemli rol oynuyor mu?'' şeklindeki bir soruya karşılık da, ''Hayalim Şampiyonlar Ligi'nde oynamak. Ancak şimdi tümüyle ikinci yarıya odaklandım'' diye yanıt verdi.

İlk yarıdaki başarısından sonra Borussia Dortmund'u kimin durdurabileceği sorusu üzerine de Nuri, takımda bu başarıdan dolayı bir gevşeme olmayacağını, bunun için de bir sebebin olmadığını, bu sezon şimdiye kadar elde ettikleri 43 puan için herhangi bir kupa verilmediğini sözlerine ekledi.