BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.439,57
HABER /  GÜNCEL

Bulgaristan Türkiye sınırına asker yığıyor

Bulgaristan, ülkenin güneydoğusundaki Türkiye sınırına mültecilerin geçişini engellemek için sayısı 1.000’e varan asker yığmaya başladı.

Abone ol

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı kurmay başkanı Geogry Kostov “Bulgaristan-Türkiye sınırında sayısı adım adım 1.000'e ulaşacak asker yığma planımızı yürürlüğe koymuş bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Kostov bu planın 660 göçmenin yasal olmayan yollardan Bulgaristan'a girmeye çalışmasının ardından yürürlüğe konulduğunu ve bu kişilerin Türkiye sınırına geri gönderildiğini söyledi.

Avrupa Birliği olan Bulgaristan bu plandan önce zaten 1.000'den fazla polis gücünü 260 kilometrelik sınıra yığmıştı. Buna ek olarak da sınırın 30 kilometrelik kısmına jiletli tel çit ördü.

Kostov polis-asker işbirliği ile yürütülecek plana Perşembe günü Başbakan Boyko Borisov'un onay verdiğini açıkladı.

Savunma Bakanı Nikolay Nenchev sınıra 1.000 asker yığma gücüne sahip olduklarını söyleyip “Mülteci dalgasının nereden geleceğini asla tahmin edemezsiniz. Bu insan kitlelerinin nereye yığılacağını bilemeyiz. Eğer bir ülke sınırını kapatma kararı aldıysa, başka bir ülkeye yöneleceklerdir. Bu yüzden biz hazırız” açıklamalarında bulundu.